Facebook hozzászólás

Nem csak szarkáknak

Történetének legmagasabb, 130 millió forint összkikiáltási árú ékszerkollekciójával készül a BÁV a december 4-5-i Karácsonyi aukciójára. A legkiemelkedőbb tételek közé egy rekordméretű, 5,7 karátos brillgyűrű, nagyértékű zafír és gyöngyékszerek, valamint a királyok ékszerésze, Ernst Paltscho által készített art deco melltű tartoznak, emellett változatos asztali ezüsttárgyakkal és számtalan igényes ajándékkal várják az érdeklődőket. 

 

A december 4-ei ékszernapon a gyémánt uralja az aukció kínálatát. Az árverés egyik szenzációja az utóbbi évtizedek legnagyobb, 5,7 karátos brillel ékített szolitergyűrűje lesz. A lenyűgöző ékszer 8 millió forintos kikiáltási árról indul, és a várakozások szerint nemcsak az ékszerkedvelők, hanem a befektetők is licittálni fognak rá. A karácsonyi eljegyzést tervezőknek további nagy karátszámú gyűrűket is ajánlanak a BÁV szakértői. Akik pedig a színes drágaköveket részesítik inkább előnyben, azok zafírral, smaragddal, rubinnal vagy tanzanittal ékített gyűrűk, hozzájuk illő fülbevalók és nyakláncok közül válogathatnak.

Art deco, Kép: BÁV
Art deco, Kép: BÁV

Sokáig a zafír volt a legkedveltebb színes drágakő az ékszerpiacon, az utóbbi években azonban a vibráló smaragdok is rendkívül népszerűek lettek. A karácsonyi kollekcióban a gyűjtők és a befektetők a legkvalitásosabbnak számító, fűzöld színű zafír nyakékek, karkötők és gyűrűk gazdag kínálatából válogathatnak.

Továbbra is rendkívül divatos a gyöngy, amelyet ma már minden korban, minden alkalomra és minden öltözethez viselhetünk. A mostani gyöngykollekció sztárdarabja az a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló déltengeri gyöngysor, amelyet a virágokat formázó aranycsatjába foglalt 9,7 karátnyi, majd 300 briliáns tesz különlegessé.

Virágzik a Zsolnay-kultusz
Ismét hatalmas sikerrel zárult a Virág Judit Galéria Zsolnay-aukciója a Budapest Kongresszusi Központban. A 70 tételből álló kollekciót összesen több mint 68 millió forintért kiáltották ki. A gyönyörű porcelánok végül 120 millió forintnál is többért keltek el.

Az első világháború nélkülözései után a fényűzés és a szabadság utáni vágy megtestesítője volt a 20-as években megjelent art deco stílus. Az ekkor született egyenes vonalvezetésű, geometrikus formákat használó, a lehető legtöbb gyémánttal ékített, csipkefinomságú ékszerek a mai napig az elegancia megtestesítői. Ezen ékszerek között is valódi különlegességnek számít az a karkötő, amelyben a 315 különböző nagyságú, több mint 15 karátnyi brill mellett hét nagyobb kő is található. Az egyik, nemzetközi figyelemre is számot tartó darab a királyok ékszerészének is nevezett osztrák ötvösmester, Ernst Paltscho valódi ritkaságnak számító art deco melltűje lesz.

Az aukciós ékszerkiállítást november 24. és december 2. között lehet megtekinteni a BÁV Aukciósházban, a karácsonyi aukciót pedig december 4-én és 5-én tartják a MOM Kulturális Központban.

Mire mond IGENt egy nő?
Lehet bármikor, csak négyszemközt, romantikus módon, térden állva történjen, és legyen meglepetés. Ilyen a tökéletes lánykérés a magyarok többsége szerint – derült ki az Ékszerpalota Magyarország lánykérési szokásait vizsgáló, 7800 fős online felméréséből.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 140

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!