Facebook hozzászólás

Nem kell félni a gyermek-szépségversenyektől – mondja a szakértő

– Magyarországon is egyre elterjedtebbek a gyermekek számára rendezett szépség- és modellversenyek. Sokan támadják azokat a szülőket, akik ilyenekre nevezik be a gyermekeiket, ők azonban a szervezők szerint valószínűleg nincsenek tisztában az ilyen rendezvények menetével és pozitív hatásaival – mondta a hazai gyermekeknek szóló szépség- és modellversenyeket szervező Kids Model Management Agency Hungary vezetője, Kovácsné Lili.

Vörös Léna 5éves Kép:sajtóanyag

Néhány évvel ezelőtt még alig lehetett hallani magyar gyermek-szépségversenyekről, főleg a tengeren túlról jutottak el hozzánk hírek kislányokról és kisfiúkról, akik a nagyokhoz hasonlóan kifutón, zsűri előtt mutatják meg szépségüket és tehetségüket. Mára azonban Magyarországon is nagyon elterjedté váltak az ilyen versenyek: bárki számára elérhetővé váltak a helyi és országos szintű rendezvények, valamint nemzetközi szinten is ismertté, kedveltté váltak a magyar gyerekek. Az elért eredményekről beszámoló cikkek vegyes érzelmeket váltanak ki az emberekből. Sokan támadják a szülőket azzal, hogy csak saját meg nem élt álmaikat akarják rákényszeríteni a gyerekekre, és hogy a versenyeken való részvétel negatív hatással van az indulók életére.

Takács István Bubu (2), a sztár! Kép: sajtóanyag

– Ne féljenek a gyerekszépségversenyektől! Aki eljön egy rendezvényünkre, megtapasztalhatja, hogy ezek nem vérre menő küzdelemről és kényszerítésről szólnak. A gyerekek szabad akaratukból jönnek, és nem előre sarkosan betanított lépéseket mutatnak be, hanem szabadon mozoghatnak, életkoruknak megfelelően azt csinálhatják, amihez kedvük van. Ha valaki nem szeretne feljönni a színpadra vagy csak a kifutó feléig szeretne elsétálni, abból nincs semmi gond. A verseny alatt viszont lehetőségük van megismerkedni a színpaddal, a kamerával és a szerepléssel, így nagyobb lesz az önbizalmuk, sokkal jobban tudnak beilleszkedni közösségekbe, nem lesznek gátlásaik az iskolai szereplésekkor. Játékos módon tanulhatnak úgy, hogy semmiben sincsenek megerőltetve” – meséli Lili.

A szervező nagyon büszke arra, hogy a Kids Model versenyeiről minden gyermek nyertesen térhet haza, senkinek sincs oka szomorkodni.

Mindenkire vár egy szalag és egy korona! Kép: sajtóanyag

– Kategóriánként és összességében is hirdetünk helyezetteket, azonban egyetlen gyermek sem marad korona, szalag és oklevél nélkül. A szépség mellett ugyanis díjazzuk a tehetséget, a ruhákat, a bátorságot, a legszebb mosolyt, és még sorolhatnám a különdíjakat. A végén minden gyermek büszkén áll a színpadon, hiszen valamiben a legjobbnak találta őket a zsűri – árulta el Kovácsné Lili.

A cég legutóbbi, Little Miss Hungary 2015 nevű versenyén a 35 induló között akadtak néhányan, akik először vettek részt ilyen versenyen. Természetesen egy kicsit meg voltak szeppenve, de gyorsan feloldódtak a jó társaságnak és a kellemes környezetnek köszönhetően.

– Szokásainkhoz híven ezúttal is mindenki önmaga lehetett a versenyen, nem erőltettünk rá a gyerekekre semmit. Örömmel mutatták meg magukat a gyerekek a szülőkből álló közönségnek és a szakmai zsűrinek, amely elismert fodrászból, divattervezőből, és egy amerikai győztesből állt. Összesen hatan kaptak pénznyereményt, de a sok ajándék mellett mindenkinek jutott szalag, oklevél, a kislányoknak pedig korona is – mesélte el az iroda vezetője.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

HÍREK

1 / 1 147

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!