>
Facebook hozzászólás

LEHETŐLEG TERMÉSZETESEN

Okos napozás – trükkökkel

A kánikula ismét beköszöntött, a hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik. A nagy meleget a legtöbben a vízparton próbálják elviselni, ám gyakran bőrük sínyli meg a felelőtlen napozást. Hajlamosak vagyunk ugyanis elfeledkezni a megfelelő fényvédelemről, holott egyre többet halljuk, hogy az UV-sugárzás már tíz perc alatt megégetheti bőrünket.

Tengerpartonn sétáló nő feneke, Kép: natics
Kép: natics

A magas faktorszámú termékek használata elengedhetetlen

Oláh Róbert, az ismert organikus, vegán arcápolókat gyártó vállalat termékfejlesztési vezetője szerint azonban nem mindegy, miként védekezünk a káros UV-sugárzás ellen, ahogy az sem mindegy, milyen fényvédőket használunk strandoláskor.

– Sokan elfeledkeznek arról az alapvető szabályról, hogy a fényvédőnket csak tiszta bőrre kenjük fel. Éppen ezért azt javasolja, hogy a strandra vigyünk magukkal micellás vizet, azzal töröljük át az arcunkat, a testünket pedig öblítsük át a zuhany alatt. Ezt követően töröljük szárazra magunkat, majd használjunk minimum 30-as, de inkább 50-es faktorú fényvédőt – magyarázza a szakértő hozzátéve: gyermekeknek minden esetben 50+ faktorú naptej ajánlott extrém napsütés esetén.

Kinek fárasztóbb gyerekkel nyaralni?

Gyerek, strand, Kép: PParchív
Gyerek, strand, Kép: PParchív

Váratlan nehézségekkel nézhet szembe egy kisgyermekes család, ha utazásra adja a fejét. Legtöbbször nem is a szállások, hanem a vendégek nézik rossz szemmel, ha nyugalmukat gyerek zavarja meg.A belföldi kikapcsolódások során egyébként a szülők számára a bababarát szálláshely a gyermekmedence meglétével kezdődik.

Fizikai vagy kémiai fényvédőt válasszunk?

A drogériákban és a webáruházakban megvásárolható fényvédőket két nagy csoportra oszthatjuk: fizikai és kémiai fényvédőkre. Míg előbbiek körébe tartoznak a natúr alapanyagokból, cinkoxidot vagy titániumdioxidot tartalmazó készítmények, addig utóbbiak esetében káros kőolaj és PEG-származékok is megtalálhatók. Azt ajánlja, törekedjünk a természetes hatóanyagokat tartalmazó fényvédők használatára, hiszen ezek azonnal visszaverik a fényt.

– A kémiai fényvédők hatására ezzel szemben akár 30 percet is várni kell, ez idő alatt azonban a tűző napon megéghet a bőrünk – mutat rá Oláh Róbert.

Naptejet kenő nő, Kép: natics

Keressük az alternatív megoldásokat!

Mindezek mellett ne feledkezzünk meg az alternatív fényvédelmi módszerekről se. Viseljünk kalapot, vékony sapkát, vagy akár könnyed, jó légáteresztő képességű, hosszú ujjú ruházatot. Fürdés után ismét kenjük be magunkat fényvédővel, hiszen még a vízálló termékek esetében is jelentős mértékében csökken a hatása hosszabb fürdést követően. Ha pedig alaposan kistrandoltuk magunkat, zuhanyozzunk le hűs vízben, és kenjük be az egész testünket aloét tartalmazó hialuron géllel, hogy hidratálja, és ápolja az igénybe vett bőrünket. 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!