>
Facebook hozzászólás

Ráncok, pigmentfoltok és szárazság? Itt az ideje a megújulásnak!

Nem titok, hogy a nyári hónapok alatt rengeteg negatív külső behatás éri bőrünket – például UV-sugárzás –, amelyek mind-mind megviselik az arcunkat: ráncok, pigmentfoltok és szárazság léphet fel. Éppen ezért ajánlott ősszel alávetni magunkat pár bőrmegújító kezelésnek, hogy a karácsonyi fotókról már üde és friss arc mosolyogjon vissza ránk.

Kép:Flickr

Az ősz a megújulás időszaka. Mikor máskor vágnánk bele a fejszénket külsőnk felfrissítésébe? Ráadásul léteznek úgynevezett fényérzékeny kezelések, amelyeket kifejezetten csak az őszi–téli időszakban ajánlott végezni, hiszen:
● a nyári erős napsugárzás nem tenne jót a frissen kezelt bőrnek,
● a bőr regenerálódásához hosszabb idő szükséges.

Ilyen fényérzékeny kezelés a kémiai bőrhámlasztás, az IPL és a lézer. Az alábbiakban igyekeztünk összefoglalni, hogy mit kell erről a 3 őszi bőrmegújító arckezelésről tudni.

1. Csak az őszi–téli időszakban alkalmazható bőrfiatalító kezelések

Kémiai bőrhámlasztás
Mi a kezelés menete? Kémiai anyaggal (glikol, szalicil, triklórecetsav) eltávolítják a bőr legfelső, károsodott rétegét, az elhalt hámsejteket. Ezzel kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra és kollagén átrendeződésre. Ennek eredménye, hogy simább felszínű és frissebb látványú bőr nő az eltávolított réteg helyére. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mélyhámlasztást is: kozmetikai szalonokban felszínes hámlasztást lehet igénybe venni, középmély és mélyhámlasztást pedig csak orvos végezhet. Az előrehaladott állapotban lévő pigmentfoltok kezelésére általában középmély hámlasztást szoktak alkalmazni.
Milyen eredmény várható? Megújult, puha, üde arcbőr (de a végső eredmény az egyéni hegesedési hajlamtól függ).
Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen kb. 6 alkalom ajánlott, heti 2-3 alkalommal.
Milyen probléma esetén javasolt? Napfénykárosodott vagy pattanásos bőr esetén, illetve ráncosodás kezelésére is használatos. (Rozáceás bőr esetén viszont nem ajánlott.)
Nem kívánatos hátrányok? Mivel kémiai bőrhámlasztás során „leoldódik” a bőrt védő keratinréteg, a bőr fokozottan érzékeny és sebezhető lesz. Esetenként szövődmények, fertőzések, allergiás reakciók felléphetnek, ezért hiperszenzitív bőr esetén érdemes bőrgyógyásszal konzultálni a kezeléssorozat megkezdése előtt. Fontos, hogy kizárólag az őszi–téli időszakban lehet ilyen kezelést elvégeztetni, amikor már nem nincs tűző napfény. Ezért kezelés után kötelező a fényvédő krémek használata, emellett kerülni kell a mesterséges napozást, vagyis a szoláriumozást is.
Fájdalmas-e a kémiai hámlasztás? Eléggé. Kezelés után húzódik a bőr, ami kellemetlen.

Mi az a kollagén és elasztin?
A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek közel 75%-át egy természetes fehérje teszi ki, amit kollagénnek hívunk, a másik 5–10%-át pedig elasztin alkotja. Ezek a rostok felelősek a bőr rugalmasságáért és feszességéért. Csecsemőkorunktól kezdve termelődnek szervezetünkben, de az idő előrehaladtával termelődésük folyamatosan csökken, és a meglévő rostok is egyre rugalmatlanabbá válnak. Ez az öregedés egyik meghatározó oka.

Fotórejuvenáció – IPL bőrmegújítás
Mi a kezelés menete? A nagyenergiájú fény a bőr alsó rétegében hőenergiává alakulva serkenti a bőrsejtek kollagén és elasztin termelését, amelyek a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelősek. A kezelés hatására a kollagén megújul, a bőr vízmegkötő képessége pedig többszörösére nő.
Milyen eredmény várható a kezelés után? A bőr egyenletesebb felszínű, hamvasabb, üdébb, ezáltal fiatalosabb megjelenésű lesz.
Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen kb. 4–6 alkalom javasolt, a továbbiakban pedig évi 1 fenntartó kezelés szükséges.
Milyen probléma esetén javasolt? Napfénykárosodott, tág pórusú, májfoltos, petyhüdt vagy ráncos bőr kezelésére.
Nemkívánatos hatások? A nagyenergiájú fény miatt a bőr precíz hűtést igényel kezelés közben, emiatt a kezelést csak szakember végezheti. Akárcsak a kémiai bőrhámlasztásnál, itt is fokozottan érzékeny és sebezhető lesz a bőr a kezelés után, emiatt szintén az őszi–téli időszakban ajánlott. Amire figyelni kell még, hogy IPL-kúra előtt mellőzzük másféle arckezeléseket. Magas faktorszámú naptej használata szintén javasolt a kezeléssorozat közben.
Fájdalmas-e a fotórejuvenációs kezelés? Égő fájdalommal, bőrpírral jár.

4 ok, ami gyorsítja a ráncosodást!
A ráncosodás már harmincon túl elkezdődik, látványosan ötven felett fokozódik. A folyamatot számos tényező gyorsíthatja, amely ellen mi magunk is sokat tehetünk.

Frakcionális lézeres arckezelés
Mi a kezelés menete? A kozmetikákban az orvosi lézereknél kisebb energiával működő lézert használnak, eredményeként serken a vérkeringés, felgyorsul az anyagcsere, és fokozódik a kollagén és elasztin rostok képződése.
Milyen eredmény várható? A bőr nedvességtartalma nő, a napozás okozta károk korrigálódnak, összességében tónusosabbá válik a bőr.
Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen 4–8 alkalom.
Milyen probléma esetén javasolt a kezelés? Heges, pigmentfoltos, gyulladt vagy érett, enyhén ráncos bőr kezelésére is használatos.
Nemkívánatos hatások? Az égési sérülések veszélye miatt csak szakember végezheti a kezelést, és a kezelés után több hétig bőrpirosság és fokozott érzékenység várható. Akárcsak a másik 2 kezelésnél, itt is fényérzékennyé teszi a bőrt az eljárás, ezért kizárólag az őszi–téli időszakban alkalmazható. Magas faktorszámú naptej használata is javasolt.
Fájdalmas-e a kezelés? Nem kimondottan, de az érzékenyebb bőrűeknek fájhat.

2. Egész évben igénybe vehető arcfiatalító kezelés

Mi van akkor, ha valaki nem szeretne olyan kezelést igénybe venni, ami fényérzékenyít, és ami évszakhoz kötött? Ilyenkor jön a képbe a 3DEEP® rádiófrekvenciás bőrfiatalítás módszere. Ez a technológia ugyanis nem fényérzékenyít, nincs hatással a pigmentképzési folyamatra, nem teszi sebezhetővé a bőrt, nem függ a bőr színétől, így bármelyik évszakban és bármilyen bőrtípusnál végezhető.
Mi a kezelés menete? Egy kellemes masszázsra emlékeztető kezelés a hőt biztonságosan és célzottan a bőr irharétegébe juttatja, ahol kollagén- és elasztinrostok vannak. E stimulálás hatására új rostok termelődnek, és a meglévők is megerősödnek, így szüntethető meg a ráncosodás oka.
Milyen eredmény várható utána? A bőr rugalmasabb, frissebb és feszesebb lesz, javul a struktúrája, az apró ráncok teljesen eltűnnek, a mélyebbek pedig jelentősen csökkennek. Kúraszerű alkalmazása révén évekre szóló bőrfiatalító hatás érhető el.
Hány kezelés szükséges? 4 alkalom.
Milyen probléma esetén javasolt? Megelőzésre (30+) és már kialakult mélyebb ráncokra (40+) is igazoltan hatékony, nemcsak az arc, hanem a nyak, dekoltázs, valamint toka feszesítésére is.
Nemkívánatos hatások? Nincsenek.
Fájdalmas-e a kezelés? Nem, még érzékeny bőr esetén sem. (Forrás: www.vitaminsziget.com)

Szállj szembe a bőröregedés tüneteivel! Hogyan? Vannak tippjeink!
Ha egyszer az utálatos „öregedéslavina’’ elindul, akkor a legtöbben bizony szeretnénk kétségbeesetten megállítani. A mai szépségorientált világban ugyanis csak kevesen vannak, akiket nem foglalkoztat, hogy megjelentek a ráncok.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 163

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!