Facebook hozzászólás

Szemüveg? Szögletes!

Az idén a szögelets a divat, legalábbis az optikában. A legnagyobb olasz divatházak által jegyzett őszi/téli kollekciókat néztük meg, mit is kínálnak a szemüvegeseknek.

Prada

A nagyhírű divatház a 2013-as őszi/téli optikai kollekciója Cinema névre hallgat. Elsősorban klasszikus színekkel dolgoztak a tervezők, a fekete és az elefántcsont mellett kakaószínű keretet is kínálnak. A forma azonban adott, ahogy a szezon minden kollekciójában, úgy az idén 100 éves milánói divatház nevét viselő keretek is szigorúan szögletesek.

Az izgalmas rész ezekben a darabokban a híd, amit légies dupla fémszálakkal oldottak meg. Ezzel könnyedebbé téve az egyébként szigorú formát. Klasszikus és mégis érdekes.

 

 

Dolce&Gabbana

Szicília ihlette az olasz tervezőket, amikor a Basalto kollekció megalkották. A szemüvegek szára ugyanis vulkáni kőzetből, bazaltból készült. Ennek ellenére egyáltalán nem kőkorszaki darabokról van szó. A szürke szárak elegánssá teszik a kereteket.

Ahogyan azt az olasz márkától megszoktuk élénk színekkel is dolgoznak. A klasszikus árnyalatok mellett, feltűnő darabokat is találhat, aki az őszi-téli kollekció szemügyre veszi. A forma, mondanom se kell, szögletes.

A kollekció napszemüvegeket is tartalmaz, így azok is válogathatnak a bazalt szemüvegekből, akiknek látása nem szorul korrekcióra.

 

 Versace

Ha valaki nem híve a szögletes daraboknak, annak a Versace idei Icon Stones kollekcióját ajánljuk figyelmébe. Itt sem a kerekded formák dominálnak, de a leglágyab íveket az idén náluk találhatjuk. Ahogyan a legpompásabb színskála is itt lelhető fel, padlizsánlila és vörös keret is található darabjaik között.

A legeknek ezzel nincs vége, ezek ugyanis, legalábbis jelen felsorolásunkban a legfeltűnőbb darabok. Erről a szemüvegek szárán található kristályberakás gondoskodik.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

3 profi tipp a tavaszi életmódváltáshoz

Gyakran nemcsak a természet éled újjá a tavasz beköszöntével, hanem mi magunk is új erőre kapunk. A kellemes idő,…

Hurrá! Ilyen lesz a nyuszis hétvége!

Végre tényleg jó időt tartogat az előttünk álló ünnepi hétvége, és erre már régóta nem volt példa! Pénteken és…
1 / 1 478

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!