Facebook hozzászólás

Tudtad, hogy mozog a narancsbőr?

Sokan azt gondolják, hogy a narancsbőr mindenkinél egyforma, de ez nem így van! A cellulit már ránézésre is más és más, sőt van akinél a test különböző részein is más a megjelenése. Megmutatjuk, milyen fajták vannak. Olvasd át, és gondold meg, nyárra milyen popsit szeretnél!

 

Puha narancsbőr

A puha narancsbőr, mint a nevében is benne van, még lágy tapintatú. A bőr ekkor még rugalmas. A puha narancsbőr általában olyan helyeken jelenik meg, ahol zsírlerakódás van. Ilyen a felkarok területe, a lábak, ahol sokszor visszértágulat is kísérheti, a has és a fenék. Ahogy mozogsz, a narancsbőr is “mozog”.

Nő a tengerparton, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Fekvő helyzetben a cellulit jobban látszik, mint állva. A terület nem tésztás, hanem inkább “szivacsos” tapintatú. A hízással párhuzamosan mérete növekszik, de az izomtónus növelésével csökkenthető. A mozgás, a keringés javítása mindenképp javíthatja a problémát.

Ez nem fokozati besorolás. Ha a fent említett tünetet érzékeled, mindenképp érdemes bevetni mindent, ami a súlyosbodás ellen hat. A krémek és masszázsok mellett szóba jönnek a narancsbőr elleni készülékek, és érdemes a célzott zsírbontást, vagy a kavitációs zsírbontást is megfontolni.

Kemény narancsbőr

A kemény vagy tömör narancsbőr, már fiatal lányokra is jellemző lehet, és főként a csípő, illetve a combok felső része környékén jelenik meg, de a háton és a térdek belső oldalán is előfordulhat. Megjelenésében ez az igazi tésztás, narancshéjszerű bőrelváltozás jellemzi. Az alsó izomréteghez is kötődik, így mozgással nem változik a helyzete. Sajnos megjelenése nem csak a hízással, de öröklött tényezőkkel is erősen összefügg, és ha nem célozzák meg időben, sokkal nehezebb eltüntetni.

Mivel ez esetben a hajlam a fő tényező és a súlyosbodás is hamarabb várható, így már kezdeti stádiumban is érdemes elgondolkodni a narancsbőr elleni gépi kezelésekben. A rádiófrekvenciás kötőszöveti és az ultrahangos mélymasszázs-kezelések a problémás terület karbantartásával segíthetnek kezelni az elváltozást, illetve a súlyosbodás idejét képesek lehetnek jelentősen kitolni.

Nemcsak a ráncaidat veszítheted!
Biztos mindenkinek ismerős az arcápolási folyamat: először az otthon elkészíthető pakolásoktól és a drága krémektől várunk megoldást, majd tényleges eredmény híján elkezdünk érdeklődni a kozmetikai szalonok időigényes és drága kezelései iránt. Ezután jönnek a kényelmesebb otthoni ránctalanító készülékek,és velük a kérdések. Megbízhatunk-e bennük, nem okozhatunk-e magunknak károsodást? A gyors eredmény mennyire biztonságos?

Ödémás narancsbőr

A narancsbőrnek ez a megjelenés szerinti harmadik formája. Sokkal ritkább, mint az előző kettő. Oka a megromlott vér, de főként nyirokkeringés, vagyis a nyirokpangás. Ez a forma a zsírödéma részjelenségeként jelenik meg. Általában a lábakon, vagy komoly nyirokkeringési zavar (pl.: műtét miatt) esetén a karokon is megjelenhet.

A végtagok oszlopszerűek, alakjuk eltűnik, és a jellegzetes tésztás, kemény tapintatú bőr jelenik meg, ami érintésre fájdalmas is lehet. Ez esetben a kezelés a nyirokpangás célzására a betegség kezelésére irányul. A zsír célzott csökkentése kavitációs zsírbontással segítség lehet, de sajnos a nyirokpangás kérdését ez sem oldja meg. Mindenképp szakember segítségét kell kérni.

(Forrás: vitaminsziget)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!