Facebook hozzászólás

Vizes vb megnyitói – női szemmel

Hatalmas show-val kezdődöt az úszók, a nyíltvízi úszók, műugrók, szinkronúszók és vízilabdázók 17. világbajnoksága péntek este Budapesten és szombat reggel Balatonfüreden. Női szemem a Katti Zoób Divatház nagyszabású bemutatóján akadt meg azonnal. Nemcsak azért, mert, látványos, hanem mert hordható darabok suhantak végig mindkét helyszínen.     

Fényjáték, gyerekkórus, sámándob… minden volt a vizes vb megnyitóján…

Vizes vb sámándobbal, Kép: MTI Koszticsák Balázs
Kép: MTI Koszticsák Balázs

Mégis nekem a divatbemutató tetszett a legjobban. A világ talán egyik legismertebb magyar divattervezője, Zoób Kati kollekciója bámulatba ejtette a barátnőimet is. Nem véletlenül tervezte ő a díjátadók formaruháját is. Több mint 150 csodás modell kapott felkérést arra, hogy bemutassa a hazai divatház legfrissebb kollekcióját.

Vizes vb 2017, megynyitó, Kép: MTI, Koszticsák Szilárd
Kép: MTI, Koszticsák Szilárd

Nekem rögtön a hordhatóság, a légies könnyedtség jutott eszembe, amint megláttam a kreációkat.

Balatonfüreden egyébként is hagyománnyá vált, hogy vasárnaponként kiegyezéskorabeli ruhákba bújt hölgyek, urak, gyerekek sétálnak a Tagore sétányon – a turisták nagy örömére, mert egy selfire mindig jut idő…

Sissi legismertebb ábrázolása, Kép: wikimedia
Sissi, refromkor legszebb divatikonja, Kép: wikimedia

Ebben környezetben szombat reggel újra felvonulhattak a fantsztikus ruhák. Zoób Kati egy korábbi interjújában elmondta, hogy éppen ezt az időszakot emelte ki magának a kollekcióhoz.

Itt a nagy csobbanás!

A világhírű magyar Bélyegmúzeum korabeli anyagának átalpozásakor kapott valódi lenyomatot az akkori divatról a művésznő. A 150 esztendős intarzia minták, nyomatok így kerültek főszerpbe – természetesen modern értelmezésben. Keresztcsíkok, laza fodrok, vízkékek, sárgák tomboltak a színpadon és kifutón. Lágy esésük mindenkit elbűvölt! – mellesleg ezek a divatjegyek a világtrendekben is megtalálhatók! Köszönjük!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!