Facebook hozzászólás
185

Almás rakott csirke-lustáknak

Ha még van a tavalyi almából és enni talán már unjuk a tavalyit, ehhez a finom fogásokhoz felhasználhatjuk. „Lusta asszonyoknak”, illetve nagyon elfoglataknak kitünő receptet ajánlunk. ( Bocs, nem lusta, csak sok a dolga)

Hozzávalók: (4 személyre)

60-70 dkg csirkemell filé

0,5 l tej

20-25  dkg szeletelt bacon

20 dkg trappista sajt

1-2 pohár tejföl

só, fokhagyma

1 kg. alma

Elkészítés:

A csirkemellet felszeleteljük, besózzuk, majd fokhagymást tejbe áztatjuk, úgy, hogy ellepje. Egy tepsi alját befedjük bacon szeletekkel. Rátesszük a fokhagymás tejbe áztatott csirkemelleket, a tetejére a meghámozott, felszeletelt almákat szorosan egymás mellé. Utána a szeletelt trappista sajtot, majd tetszés szerint tejfölt egy vagy két dobozzal. A tetejét befedjük baconnel. Kb. egy órán át sütjük 180-200 fokos sütőben. Fólia nem kell rá, legfeljebb az elején egy pár percig, mert az alma levet ereszt és abban sül át a hús, illetve a bacon akkor pirul meg szépen a tetején.

Köretként burgonyapürét, vagy rizottót készítsünk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 462

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!