Facebook hozzászólás
406

Barackos pite nektarinból

A nektarint nem igen használjuk, ha süti készítésről van szó. De ideje ezt az íratlan szabályt is felülírni. Következzék egy isteni barackos pite receptje, mely nektarinból készül.

Ha esetleg csak keményebb őszibarackunk van otthon, az is megteszi. Persze csak akkor, ha még nem ettük magunkat degeszre belőle. Ami lássuk be ezekben a hetekben abszolút megeshet bárkivel. Szóval, ha maradt egy kis nektarin otthon, akkor abból süss egy remek pitét.

Barackos pite nektarinból
Barackos pite
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

30 dkg liszt
30 dkg nektarin vagy őszibarack
10 dkg porcukor
1teáskanál sütőpor
2 tojás
15 dkg puha vaj
0, 5 dl tejföl

Elkészítés:

A nektarint megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, majd megszórjuk a porcukor felével és állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tésztát. A lisztet elkeverjük a maradék cukorral és a sütőporral. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt, és egy egész tojást, kézzel összemorzsoljuk, majd gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, fóliába csomagoljuk, és berakjuk fél órára a hűtőszekrénybe.  Utána a tészta kétharmadát lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Beletesszük egy piteformába úgy, hogy legyen pereme is. Villával megszurkáljuk. Rárakjuk a lecsöpögtetett barackot. A maradék tésztát kinyújtjuk, felcsíkozzuk és rárakjuk a sütemény tetejére. Lekenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Még több pite:

Ribizlis túrós pite

 

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!