Káposztás nokedli kolbásszal
Ez egy igen gyorsan, könnyen elkészíthető és olcsó étel, egészen különleges ízeket rejt. Próbálják ki, könnyen össze lehet ütni akár egy váratlan vendég érkezésekor is.
Káposztás-kolbászos nokedli
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 570 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 gerezd fokhagyma
– ízlés szerint só
– 1 db vöröshagyma
– 30 dkg füstölt kolbász
– ízlés szerint őrölt bors
– 30 dkg savanyú káposzta
– 1 dl fehérbor
– 2 db tojás
– 60 dkg finom liszt
Nos, az egész úgy kezdődik, hogy az ember fia – vagy lánya/felesége/ édesanyja – csinál egy jó adag, közepesre szaggatott nokedli. (Tudják: liszt,
tojás, só, egy kis víz, kavarás, szaggatás, keverés, szűrés és kész is…)
Emellett tehát nyugodt tempóban átöblíthettem a káposztát – máskülönben sós marad nagyon –, melyet apróbb darabokra szeltem. Aztán felkarikáztam a kolbász felét, másik felét négy nagyobb darabba vágtam, és felkockáztam a hagymát. A kolbászt lassú tűzön óvatosan zsírjára sütöttem. Hozzá vetettem
a hagymát, majd mikor az megdinsztelődött, következett bele a káposzta, a szétnyomott fokhagyma, csipetnyi őrölt bors meg egy kis bor. Negyedóra alatt átpárolódott az egész. Összekevertem a nokedlivel, s mehetett egy kis tűzálló edényben a sütőbe. Negyedóra alatt megpirult a teteje, és isteniek lettek az ízek. Tálaláskor a nokedlis káposzta tetejére került a sült kolbász.
Sokat lehet rá vagy hozzá inni. Főként bort.
www.vidékíze.hu
Hozzászólás zárolva.