Facebook hozzászólás
157

Káposztás nokedli kolbásszal

Ez egy igen gyorsan, könnyen elkészíthető és olcsó étel, egészen különleges ízeket rejt. Próbálják ki, könnyen össze lehet ütni akár egy váratlan vendég érkezésekor is.

Káposztás-kolbászos nokedli
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 570 kcal

Hozzávalók 4 személyre:

– 1 gerezd fokhagyma
– ízlés szerint só
– 1 db vöröshagyma
– 30 dkg füstölt kolbász
– ízlés szerint őrölt bors
– 30 dkg savanyú káposzta
– 1 dl fehérbor
– 2 db tojás
– 60 dkg finom liszt

Nos, az egész úgy kezdődik, hogy az ember fia – vagy lánya/felesége/ édesanyja – csinál egy jó adag, közepesre szaggatott nokedli. (Tudják: liszt,
tojás, só, egy kis víz, kavarás, szaggatás, keverés, szűrés és kész is…)

Emellett tehát nyugodt tempóban átöblíthettem a káposztát – máskülönben sós marad nagyon –, melyet apróbb darabokra szeltem. Aztán felkarikáztam a kolbász felét, másik felét négy nagyobb darabba vágtam, és felkockáztam a hagymát. A kolbászt lassú tűzön óvatosan zsírjára sütöttem. Hozzá vetettem
a hagymát, majd mikor az megdinsztelődött, következett bele a káposzta, a szétnyomott fokhagyma, csipetnyi őrölt bors meg egy kis bor. Negyedóra alatt átpárolódott az egész. Összekevertem a nokedlivel, s mehetett egy kis tűzálló edényben a sütőbe. Negyedóra alatt megpirult a teteje, és isteniek lettek az ízek. Tálaláskor a nokedlis káposzta tetejére került a sült kolbász.

Sokat lehet rá vagy hozzá inni. Főként bort.

www.vidékíze.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!