Facebook hozzászólás
322

Kiadós sajtos makaróni

Gyakran látjuk amerikai filmekben, hogy a szereplők sajtos makarónit falatoznak. A náluk Mac and Cheese néven ismert kiadós tésztaétel a lehető legkönnyebben elkészíthető fogások közé tartozik.

A fogyókúrázókat megkérnénk, hogy most ne figyeljenek ide. Ez a fogás ugyanis kész kalóriabomba. Előnye viszont, hogy nem kell hozzá sok minden, hamar elkészül és lehet turbózni mindenféle finomsággal. Van akinek például nem elég csak a sajt, a mártás, meg a makaróni, mindezeket némi sonkával, szalonnával vagy kolbásszal is megspékeli. Mi most maradjunk az alapreceptnél, aztán a többiről mindenki döntsön maga.

Kiadós sajtos makaróni
sajtos makaróni
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

15 dkg vaj
40-50 dkg makaróni tészta
7-8 dkg liszt
1 liter tej
2 kiskanál mustár
30 dkg sajt, lehetőleg Cheddar
só, bors, reszelt szerecsendió, Cayenne bors

Elkészítés:

A makarónitésztát sós vízben al dentére vagyis egy kicsit keményre főzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb lábasban besamel mártást készítünk. Ehhez felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, és fehér habzásig hevítjük. Majd felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Néha keverjük át, ha szükséges le is szűrhetjük. Az elkészült mártást csak a végén ízesítsük, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kevés reszelt szerecsendióval, a mustárral és a Cayenne borssal, majd a végén jöhet bele a reszelt sajt is. Amikor a sajt teljesen szétolvadt, akkor a mártást összeforgatjuk a tésztával. Így is ízletes, ám ha szeretnénk a tetejét megpirítani, akkor terítsük egy hőálló tálba a masszát, szórjuk meg újabb adag reszelt sajttal a tetejét, és tíz percre tegyük a 200 fokos sütőbe.

Még több tésztaétel:

Túrós csusza házi tésztából
Csirkés lasagne

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!