Facebook hozzászólás
461

Mazsoláskalács pudinggal összesütve

Íme egy nagyszerű mazsolácskalács recept, mely tökéletesen feldobhatja a hideg estéket. Diós és fahéjas ízvilága mellett nagy előnye, hogy még száraz kalácsból is elkészíthető.

A mazsoláskalács egyik legnagyobb erénye, hogy már eleve benne van a mazsola. Akkor sincs gond, ha épp sima kalácsunk van csak otthon, adhatunk hozzá mi is mazsolát és máris meg van a mazsoláskalács. Aki nem szereti a mazsolát az természetesen kihagyhatja ezt a hozzávalót. De a pudingot semmiképpen ne felejtse el.

Mazsoláskalács pudinggal összesütve
mazsoláskalács pudinggal
Mazsolás kalács pudinggal összesütve (Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

10 dkg puha vaj
40 dkg mazsoláskalács héjával együtt
7,5 dl tej
1, 4 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
4 tojás
5 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
ízlés szerint 1 evőkanál brandy vagy főzőrum

A tetejére:

2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál apróra vágott dió
1 teáskanál őrölt fahéj
ízlés szerint mazsola

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy lapos, tűzálló tálat. A kalácsot vágjuk szeletekre és kenjük meg vajjal mindegyiket, majd átlósan vágjuk őket félbe. Forraljuk fel a tejet a tejszínnel és a citromhéjjal, majd várjuk meg amíg langyosra hűl. Közben keverjük habosra a tojásokat és a cukrot. Adjuk hozzá a vaníliát, ízlés szerint a brandyt és a tejes keveréket. Rakjuk a kalácsok felét a tűzálló tál aljára, öntsük rá a tejes keverék felét. Rétegezzünk újra, majd hagyjuk állni az egészet kb. 10 percig. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. keverjük össze a tetejére valókat, majd szórjuk a kalácsra. Süssük 40-45 percig, amíg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt pihentessük kicsit.

Még több finomság:

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!