Facebook hozzászólás
650

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival

Nagyon laktató étel, ezért inkább éhesen fogyasztva javaslom. A pacal nem tartalmaz sok zsírt, ezért ne sajnáljuk alá a szalonnát. Erős paprikával gyomorpanaszokra kitűnő!

Pacalpörkölt vörösborral, szaftban főtt krumplival

Hozzávalók:

– 1 kg pacal

– kukta

– pirospaprika

– vörösbor

– cserepes, zöld majoránna

– 10 százalékos ecet

– 30 dkg füstölt szalonna, némi zsír

– paradicsom, zöldpaprika, hegyes erős paprika

– 1 kg krumpli

– só, bors, fokhagyma

Elkészítés:

A pacalt kibontjuk, és fogdosni kezdjük, kiélvezzük az úszósapkákat idéző gumisság minden részletét, majd egy-két deci ecetben átmossuk kétszer-háromszor, végül vízzel öblítjük le. Felaprítjuk apró kockára a hagymát, a szalonnát.

A zsiradékra vessük a hagymát, megvárjuk míg üveges lesz, majd rádobjuk a pirospaprikát, aztán a pacalcsíkokat. Amikor már jól összerázódtak, és a pacalnak kis színe lett, az egészet átpakoljuk a kuktába, vizet eresztünk rá, csak annyit, hogy ellepje a marhagyomor darabjait – ha kezdők vagyunk, inkább többet.

A köretnek szánt krumplit ne sima sós vízbe, hanem a pörkölt levébe, a pacallal együtt főzzük meg, ha a lé kevés, kicsit utána lehet önteni. A krumpli mellé félúton be lehet vetni a paprikát (zöldet, erőset) és paradicsomot, jó ízlés szerint öntsünk rá vörösbort is, majd a levétel előtt pár perccel bőven szórjuk meg friss majoránna levelével.

Jó Étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!