Panna Cotta torta
Íme az első és egyben egyetlen férfi versenyzőnk, aki egy nagyon izgalmas tortareceptet küldött be. Egyszerűnek tűnik az elkészítése és könnyűnek. Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
175 g lágy vaj
175 g liszt
2 tk. sütőpor
175 g barna cukor
3 tojás
2 ek kakaópor
375 g natúr joghurt
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
10 g zselatin
1 ek citromlé
0,5 dl víz
málnaszemek a díszítéshez
olvasztott csokoládé a torta tetejére
Elkészítés:
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, majd hozzákeverjük a tojást, a cukrot és a vajat.
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 Celsiuson 30 percig sütjük.
2.A zselatint elkeverjük a vízzel, majd felolvasztjuk.
A többi hozzávalót elkeverjük, felmelegítjük, mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a zselatint.
3. Ha kisült a tortalap, 10 percig hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a krémet, a Panna Cottát.
4.Málnaszemekkel díszítjük, és olvasztott csokoládéval locsoljuk meg.
Gábor küldte ezt a receptet
Hozzászólás zárolva.