Facebook hozzászólás
181

Panna Cotta torta

Íme az első és egyben egyetlen férfi versenyzőnk, aki egy nagyon izgalmas tortareceptet küldött be. Egyszerűnek tűnik az elkészítése és könnyűnek. Próbáljuk ki!

Hozzávalók:

A tésztához:
175 g lágy vaj
175 g liszt
2 tk. sütőpor
175 g barna cukor
3 tojás
2 ek kakaópor
 
A főzött krémhez:
375 g natúr joghurt
2 dl tejszín
10 dkg kristálycukor
10 g zselatin
1 ek citromlé
0,5 dl víz
málnaszemek a díszítéshez
olvasztott csokoládé a torta tetejére
 

Elkészítés:
1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral, majd hozzákeverjük a tojást, a cukrot és a vajat.
Tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben 180 Celsiuson 30 percig sütjük.
2.A zselatint elkeverjük a vízzel, majd felolvasztjuk.
A többi hozzávalót elkeverjük, felmelegítjük, mikor a cukor felolvadt, hozzáadjuk a zselatint.
3. Ha kisült a tortalap, 10 percig hűlni hagyjuk, majd ráöntjük a  krémet, a Panna Cottát.

4.Málnaszemekkel díszítjük, és olvasztott csokoládéval locsoljuk meg.

Gábor küldte ezt a receptet

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!