Facebook hozzászólás
234

100 éve él köztünk az anygal

A családtagok mellett az artistaművészek közössége is köszönti Elza mamát, aki száz évvel ezelőtt cirkuszos kocsiban született és ma is ott él.

 

Elza néni, a családi Eötvös Cirkusz előadásainak állandó nézője, ma is lelkes – amikor jól dolgoznak az artisták -, de kritizál, ha oka van rá. Családja mellett artistművészek is köszöntik délután 5-kor a Fővárosi Nagycirkuszban 100. születésnapján.

Elza néni, Kép: Fővárosi Nagycirkusz
Elza néni, Kép: Fővárosi Nagycirkusz

Az ünnepi programban a műsoron levő Lúdas Matyi című előadás szereplői mellett a Baross Imre Artistaképző növendékei is fellépnek.

Az Eötvös Cirkuszt 1920-ban alapította Eötvös Nádor Aladár, akinek első házasságából öt gyermek született, köztük Eötvös Gábor, a világhírű zenebohóc. Nádor a gyermekek édesanyjának halála után vezette oltár elé Elza nénit, leánykori nevén Pickard Erzsébetet.

A cirkuszcsaládban született Elza néni 22 éves volt, amikor hozzément a nála a 20 évvel idősebb férfihoz, és szült neki még hét gyereket. Az egyik farfekvéses volt, akkor látott először és utoljára orvost. Az NLCafé-nak adott interjújában elmondta, hogy fiatalon még fellépett, mert aki artista családban született, annak mindent kellett csinálnia. Az állatidomárságon kívül mindent meg is próbált. A gyerekszülések után nemcsak nevelte a kicsiket, hanem gyakrtan ő ült a pénztárba, vigyázta a kasszát. Élhetne most is saját budapesti lakásában, de – mint monda – egyedül minek! Ma is megy a többiekkel a cirkuszos lakókocsiban…

Isten éltesse sokáig!

Rendhagyó tárlatvezetések Korniss Péter kiállításán
Nemrég nyílt a Magyar Nemzeti Galériában Korniss Péter fotográfus életmű-kiállítása. A Folyamatos emlékezet című tárlat azokra a sorozatokra koncentrál, amelyek az életmű legfontosabb szellemi ívét adják. A kiállításon bemutatott mintegy 150 mű fél évszázadot fog át: elénk tárják a társadalmi változásokra nyitott, azokat folyamatosan elemző, majd mindebből saját képi világát megteremtő fotográfus pályáját.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!