Facebook hozzászólás

IRODAFEJLESZTÉS EMBERSÉGESEN

3 ok, amiért kell a jó munkahely

Nemcsak a fizikai jólét, a mentális egészség életminőségre gyakorolt hatása is fontos. Ezt ajánlja figyelmünkbe a nálunk is a jól ismert svéd ingatlanfejlesztő cég.

Az idei év témája az Akció és a Reakció, vagyis a cselekvés és visszahatás volt a cég Egészség- és Munkavédelmi Hetének vezető témája.

Svéd irodatömb, belső udvar, Kép: skanska
Svéd irodatömb, belső udvar, Kép: skanska

– Meghozni a helyes döntést és eseteként gyorsan reagálni elengedhetetlen. Rendkívül fontos, hogy időben reagáljunk arra, ha valami olyasmit észlelünk, amit biztonságosabban is lehetne csinálni, hiszen egy másodperc töredéke életeket változtathat meg. Állandó célunk az ezzel kapcsolatos tudatosság növelése, és a megfelelő cselekvés – mondta Papp Tímea szakmenedzser.

Svéd irodatömb estefelé, Kép: skanska
Svéd irodatömb estefelé, Kép: skanska

A munkavállalók jólléte a dolgozók és vezetők közös érdeke, hiszen a mentális kiegyensúlyozottság elengedhetetlen eleme a munkában való kiemelkedő teljesítménynek. Íme három ok arra, amiért fontos népszerűsíteni a munkahelyi jóllétet:

 

A jóllét alapvetően az emberekről szól – a munkavállalók egészségesebbek, boldogabbak, hatékonyabbak, fókuszáltabbak egy egészséges, kényelmes környezetben.

Svéd irodaház, terasz, Kép: skanska
Svéd irodaház, terasz, Kép: skanska

Csökkenti a munkahelyi stresszt – a természetre emlékeztető környezet jellegzetességei, mint például a zöld falak, vízhez kapcsolódó elemek olyan látvány- és hang stimulációt adnak, melynek eredményeképpen csökkenhet a stressz, és javulhatnak a kognitív funkciók.

Mint egy svéd nyári lak

Lobby, Kép: Skanska
Lobby, Kép: Skanska

A munkahelyi egészséget és jóllétet szolgálja az új lobby-koncepció. A cél, hogy egy irodaházba belépve a hall ne egy váróterem vagy irányítóközpont érzetét keltse, hanem egy kedves üdvözlő helyiségét. A világszerte elismert Henning Larsen építészei a Skanskával karöltve olyan teret alkottak, amelyben úgy érezhetjük magunkat, mint egy hamisíthatatlan svéd nyári lakban.

Vonzza a tehetséges jelölteket – egy olyan munkakörnyezet nyújtva, melyben a munkavállalók kellemesen és kényelmesen érezhetik magukat, támogathatja a vállalatát a tehetséges pályázókért folytatott versenyben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!