>
Facebook hozzászólás

SÓGORLÁTOGATÓ

3 tipp egy jó kis karácsonyi kiruccanáshoz

Azt találtuk ki, hogy ne csak a nagyvárosokról, hanem a csendesebb, a turisták által még alkalmanként felfedezetlen, de méltán csodálatos történelemi helyszínekről is szóljon a karácsony előtti időszak. Íme, néhány ötlet a készülődéshez! Nagyon izgi!

Baden, kaszinó, Kép: pixabay
Baden, kaszinó, Kép: pixabay

A Bécstől csupán félórányira található festői, biedermeier város, Baden sok meglepetést tartogat. Fényűző, elegáns, nagystílű, ugyanakkor meghitt környezet, mely a köztudatba kénes vizével és kaszinójával ivódott be. Advent táján díszkivilágítást kapnak az utcák, az üzletek, a vásári standok pedig roskadásig megtelnek. Különös bódulat ül rá mindenre, monarchiás környezetben. Íme, a vendégfogadás programja: november 22. és december 24. között hétfőtől pénteking : 15.00-20.00 óra, szombat és vasárnap 13.00-20.00 óra között, Kurpark Baden: november 30-ától december 31-éig, (12.25-27. zárva!), hétfőtől péntekig 16.00-22.00, szombat-vasárnap 13.00–22.00 óra közt.

St. Pölten, advent, Kép: niederosterrich at
Kép: niederosterrich at

A tartomány székhelye, St. Pölten is lázasan készül az ünnepre, az adventi vásárosok a hagyományokhoz híven a főtérre vackolják be magukat. Sült gesztenye, forralt bort, fahéj és vanília illata lepi el a teret.  Zenével, változatos programokkal, krampusz-show-val, bábjátékkal várják a vendégeket  november 22-étől december 23-áig hétfőtől csütörtökig  16.00-21.00 óráig, péntektől vasár- és ünnepnapokon 13.00-tól 21.00 óráig.

Bécsújhely, Kép: niederosterrich at
Bécsújhely, Kép: niederosterrich at

Bécsújhely, az Alpok keleti kapuja történelemben gazdag romantikus városka, ahol már november megkezdődik a karácsonyi készülődés időszaka. Két helyen is rendeznek vásárt, a város főterén, és a dóm tekintélyt parancsoló tornya tövében. Ha minden igaz, Oroszlánszívű Richard angol királyért a világtörténelem talán legnagyobb váltságdíját (100 000 ezüst márkát, ami 23 400 kiló tiszta ezüstnek felelt meg akkortájt) kapták az osztrákok. A pénz fele Lipót markát ütötte, ő pedig nem másra, mint Bécsújhely megalapítására és várának felépítésére költötte, hogy Bécset védje. Ott a karácsonyi vásár a főtéren kezdődik november 22-én, és tart december 24-éig hétfőtől csütörtökig  10.00-20.00 óra, péntek és szombat között 10.00-23.00 óra között, míg vasárnap 13.00-tól 20.00 óráig. Advent a dómnál: december 13-15., pénteken, 14.00-19.00 óráig, szombaton 10.00-19.00 óráig, míg vasárnap 10.00-18.00 óráig.

Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje

Kuglófok, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…

Most se gyulladj be!

Meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún. Ezzel a gesztussal megkezdődött az ünnepi készülődés. Rajtunk…
1 / 350

HÍREK

1 / 1 161

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!