Facebook hozzászólás
383

3+3 tipp a tuti munkahelyért

Biztonságos és egészséges munkahelyre van szükség ahhoz, hogy a munkatársak nyugodtan, kreatívan tudjanak dolgozni. Az egyik ismert ingatlanfejlesztő- és az építőipari világcég például az egészségügyi wokrshopoktól az irodai jógáig mindent bevetettek.  

Az emberek jólléte nemcsak fizikai, de szellemi állapottól és a környezettől is függ. Ezt az összefüggést megértve, valamint a testünkre és az agyunkra vigyázva, kiegyensúlyozott, boldog és fenntarthatóbb életet élhetünk. A Relax, Recharge, Reset, azaz pihenés, feltöltődés, regenerálódás módjainak megtalálása minden cégvezetés kötelessége. A  Skanska szakértői szerint e három szempontot szem előtt tartva érhetjük el az agyunk, a testünk legjobb teljesítményét, és gondoskodhatunk arról, hogy mindennapi életünk egyaránt biztonságos, élvezetes és termelékeny legyen.

Mill Park, Kép: Skanska
Mill Park, Kép: Skanska

Pihenj!

Kipihenten kreatívabbak vagyunk, és jobban teljesítünk. Kulcsfontosságú, hogy felismerjük, akár már a korai jelekből is, hogy kollégáink stressztől terheltek. A sport, a jóga, a meditáció vagy éppen a többiek felé való megnyílás csökkentheti a stressz szintjét!

Töltődj fel!

Fontos, hogy időben befejezzük a munkát, mert csak így lesz alkalma agyunknak, testünknek pihenni, eleget aludni, majd másnap frissen és energikusan folytatni. Az alvás segíti agyunk megújulását, így alapvető fontosságú a folyamatos, jó közérzethez, az egészséghez.

Kezdd újra!

A rendszeres rövid szünetek elősegítik az agy jól megérdemelt pihenését és feltöltődését. A feladat jellegének vagy a napi rutinnak a megváltoztatása gyakran segít. Lehet ez egy rövid képernyőmentes időszak, egy röpke séta az iroda körül vagy a közeli parkban.

A vállalati kultúra részévé vált a világban a dolgozók egészséges munkakörnyezetének kialakítása, a jogszabályi kötelezettségeken túli egészségmegőrző programok kialakítása. – Az elégedett, egészséges munkavállaló a vállalat sikerességének elsődleges kulcsa – hangsúlyozta egészségről és jóllétről tartott prezentációjában dr. Takács Zoltán orvos, vállalati egészségprogramok kidolgozója.

Nem a design, a kényelem számít
Magyarország egyik első számú munkakörnyezet-tanácsadója nemrég felmérte, hogy milyen elvárásaik vannak az irodai dolgozóknak a munkakörnyezetükkel szemben. Milyen munkatérben dolgoznának szívesen? Milyen szempontokat vesznek figyelembe, ha új munkahelyet kell választaniuk? Egyáltalán szempont-e az iroda kialakítása? Sok munkaadó most meglepődik!

3 hatékony tipp, hogy munkahelyünket biztonságosabbá tegyük:

  • Mindig legyen egy működő, a munkahely speciális jellemzőinek megfelelő vészhelyzeti terv.
  • Soha ne hagyd figyelmen kívül az esetleges veszélyhelyzeteket. Jelentsd felettesednek az észlelt kockázatokat!
  • Viselj teljes védőfelszerelést!

A Skanska minden egyes projektjét vállalati filozófiájának egészségre és jóllétre vonatkozó iránymutatására alapozva tervezi meg. A IX. kerületben található Mill Park ennek élő példája. Az irodakomplexumot a nyáron adják át, multifunkcionális kertje számos további lehetőséget kínál, így például kültéri fitneszgépek, csocsó és pingpong is lesz. A hatalmas belső udvarba sok közösségi zöld felületet terveztek, egyes tereket üzleti tárgyalásokra, kávézásra is lehet majd használni, az alkalmazottak pedig kényelmesen megreggelizhetnek vagy megebédelhetnek a teraszon.

Kis seggfejkalauz
Ha úgy érzi, szétstresszelik, túlterhelik, alábecsülik, terrorizálják, bántalmazzák, és mindez azért van, mert egy gyökérrel dolgozik együtt, tanulja meg, hogy kell kikerülni, átverni, lefegyverezni a seggfejeket – és ne halassza holnapra! Ez a véleménye Robert I. Suttonnak, a Stanford Egyetem professzorának!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!