Facebook hozzászólás
534

FENNTARTHATÓ SZÁGULDÁS

4 gyakori tévhit az e-rollerekről

Május óta kínál fenntartható és kényelmes városi utazást a budapestieknek az e-rollerezők közössége. A vállalat 5 földrész több mint 120 országa tapasztalatával rendelkezik e téren. Ezen tudást felhasználva most szeretne eloszlatni néhány, az elektromos rollerekkel kapcsolatos tévhitet.

# 1 „Egy roller élettartama csupán pár hónap, vagy még annál is kevesebb”

Annak érdekében, hogy a rollerek élettartama folyamatosan növekedhessen, egy karbantartó-csapat dolgozik a meghibásodott az eszközök szerelésén. Vagy megjavítják, vagy újrahasznosítják a hibás alkatrészt. Amint egy roller életútja végéhez érkezik, alkatrészeit újrahasznosítják. Az akkumulátor nem újrahasznosítható részeit a szolgáltató partnerei olyan biológiailag újrafelhasználható elemekké alakítják, amelyek energiaforrásként használhatók.

E-rollerek a Gellért téren, Kép: Arányi Emese
E-rollerek a Gellért téren, Kép: Arányi Emese

# 2 „A roller nem az autós utazást helyettesíti, hanem a bicikli alternatívája”

A közhiedelemmel ellentétben, az e-rolleres utak a korábbi biciklis utazásokat csupán két százalékban váltották fel. Minden negyedik e-rolleres utazás egy autós utat helyettesített, így összesen világszinten több mint 40 millió autóval megtett kilométerrel és 9000 tonnányi CO2-csökkenéssel segítette a fenntarthatóság mellett vívott harcot. A budapestiek nagyon megszerették a kétkerekűt, egy-egy alkalommal 14 percig használják rollert.

László Márta az e-rolleren, Kép: Arányi Emes
Ilyen a száguldó riporter ma. Ki kellett próbálnom! Kép: Arányi Emes

# 3 “A szolgáltatók kibújnának a szigorú szabályozás alól”

A szolgáltatás használatához a Lime mobil applikáción keresztül kell regisztrálni, amelyhez szükséges a betöltött 18. életév. Nagy hangsúlyt fektet arra a cég, , hogy megismertessék felhasználóikkal a rollerhasználattal kapcsolatos tudnivalókat, a vonatkozó szabályozásokat és a biztonságos közlekedést. Minden esetben a felelősségteljes rollerhasználatra buzdítja felhasználóit, a közlekedési rendszabályok betartására, és az arra kijelölt közlekedési felületek használatára ösztönzi őket.
A felhasználók minden rollerezés megkezdése előtt útmutatót kapnak az applikáción belül a helyes rollerhasználatról, illetve felhívják figyelmüket a bukósisak viselésének fontosságára is.

Bukósisakok és e-rollerek, Kép: László Márta
Bukósisakok és e-rollerek, Kép: László Márta
# 4 „Elektromos rollerekkel bárhol parkolhatunk”





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!