Facebook hozzászólás
980

NEM CSAK FÉRFI MUNKA

5 aranyszabály autóvásárláshoz

Autót venni nem kis felelősség – különösen, ha használt a jármű, és mi magunk nem vagyunk az autók szakértői. Összeszedtünk néhány fontos lépést, ami segíthet a döntéshozatalban. Bármilyen meglepő, ma már sokan látatlanban vesznek új kocsit – ettől azonban a vásárlás előtt még mindig elengedhetetlen az alapos mérlegelés.

  1. Kérjen szakértői segítséget az állapotfelméréshez!

− Egy tapasztalt autókereskedő sokszor már öt méterről meg tudja állapítani, ha például az autó fényezve volt – mondja Kollár István Steve, az egyik ismert online autókereskedő platform tulajdonosa. − A motor hangja is sok mindenről árulkodhat, és a nyitott motorháztetőnél könnyen megállapítható, ha szakszerűtlenül javították. Az átlagos vásárlónak viszont nem egyszerű kiszűrnie a hibákat. Javasolom, hogy az ellenőrzéseket ilyenkor a vétel után szakember végezze el, például autó szervízben. −

Slusszkulcs férfi kézben, Kép: pxhere
Kép: pxhere

  1. Használjon online adatbázist, hogy ellenőrizze a kiválasztott autót!

Ha így is bizonytalanok lennénk a korábbi sérüléseket és javításokat illetően, a jármű szervízéletének itthoni és nemzetközi online adatbázisokban is utána lehet nézni. A német használt autókat importáló online autókereskedőnél ez az ellenőrzés is a szolgáltatás része, így még a vétel előtt meggyőződhetünk róla, milyen „előéletű” autót kapunk. A szállító ráadásul személyesen is átvizsgálja a járművet, mielőtt az a vevőhöz kerülne.

  1. Tekintse át a pontos paramétereket!

Nem árt már azelőtt végiggondolni a számunkra legfontosabb szempontokat, hogy személyesen érdeklődnénk az autókereskedésben. Használtat vagy újat szeretnénk? Milyen márka és mikori gyártmány legyen? Mennyit fogyasszon? Milyen célokra használjuk majd? Érdemes az online autókereskedések kínálatát is átböngészni, hiszen ott minden felmerülő szempont szerint szűkíthetjük a találati listát, amíg el nem jutunk a számunkra legmegfelelőbb választásig. Steve-ék netes platformja például a mobil.de oldalt szinkronizálja, ahol sok százezer autó közül válogathatunk. Ezekre vagy gyári garancia érvényes, vagy annak hiányában különböző garanciacsomagok közül lehet választani.

10+1 tipp a pénztárca- és környezetbarát autózáshoz – nemcsak szőkéknek





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!