Facebook hozzászólás

FILATÉLIAI ÉRDEKESSÉG

5 G, meg a többiek

ITU Telecom World 2019 elnevezésű, szelvényes promóciós forgalmi bélyeget bocsát ki a Magyar Posta 2019. szeptember 9-12. között a budapesti világkonferencia tiszteletére. A saját bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonságot Baticz Barnabás tervezte, és a Pénzjegynyomdában készült.

ITU személyes bélyeg és díszboríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (angolul: International Telecommunication Union, röviden: ITU) az Egyesült Nemzetek Szövetségének távközlésre szakosodott szervezete, melynek Magyarország 1866 óta alapító tagja. A szövetségnek jelenleg összesen 196 ország a tagja.

Kép: Magyar Posta

Az évenkénti konferenciáját 2015 után idén ismét Budapesten rendezik meg. Témája a legmodernebb technológiák, mint az 5G, a mesterséges intelligencia, az intelligens város megoldások, a digitális írástudás.

A kiadvány színei az egyesület arculatához igazodva a kék és a fehér. A szelvényrészen, a borítékon és a bélyegzőben egyaránt a budapesti konferencia emblémája illetve a digitális adatközlés szimbólumai jelennek meg.

Bélyegen a Román Csarnok

Román csarnok díszboríték, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

Alkalmi bélyegblokkon örökíti meg a Szépművészeti Múzeum felújított Román Csarnokát a Magyar Posta. A bélyegblokkból 70.000 darab perforált és 4.000 darab vágott változat készült Kara György grafikusművész tervei alapján az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

HÍREK

1 / 1 158

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!