Facebook hozzászólás
272

5 jel, hogy már élni sem tudsz nélküle…

Időnk egyre nagyobb százalékát töltjük okostelefonjainkkal, mivel megkönnyíti a magánéleti és munkahelyi kapcsolattartásunkat is. Ám sokszor akaratlanul és szinte teljesen feleslegesen is a készülékünk után nyúlunk. Íme a jelek, hogy már te is függő vagy!

A modern okostelefonok egészen újfajta megvilágításba helyezték a felhasználásuk módját. A legújabb készülékek kicsi és kényelmes méretüknek, könnyű és szinte bárki számára megtanulható használatuknak valamint a rengeteg ingyenes applikációnak köszönhetően észrevétlenül megváltoztatták az emberi szokásokat.

Ma Magyarországon, a felnőttek 80%-a rendelkezik okostelefonnal, legyen szó iPhone-ról, Androidos készülékről vagy egyéb kevésbé ismert operációs rendszerrel rendelkező eszközről. A készüléktulajdonosok 90%-a érzi magát kellemetlenül és feszülten, ha telefonja nincs elérhető távolságban a nap minden egyes pillanatában – állítja a Phonebox felmérése.

infografika-okostelefon

Összeszedtük a leggyakoribb és egyben legkirívóbb eseteket is, amik okostelefon függőségre utalnak és amikben a könnyen magunkra is ismerhetünk.

1.Pihenés közben is a kezünkben van
A felmérés alapján kijelenthető, hogy a kérdőívre válaszolók és okostelefonnal rendelkezők 90%-a rendszeresen használja mobiltelefonját szabadidejében unaloműzésként vagy szórakozásként.

2.Az ebédnél sem tesszük le
75%-unk használja az okostelefonját étkezés közben. Legyen szó akár egy ebédről, vagy vacsoráról, még akkor is, ha mások társaságban van.

3.Telefonnal a párnánk alatt
A tulajdonosok 80%-a használja a telefont este lefekvés előtt. Valamint ugyanekkora százaléknak az első dolga felkelés után végigpörgetni a Facebook-ot, ellenőrizni az emaileket és híreket olvasni. Ez nem csak az alvás minőségét rontja, hanem a felkelés utáni szellemi aktivitást is jelentősen csökkenti, ami könnyen a munka rovására mehet.

Még evés közben sem bírunk magunkkal!
Furcsa dolgokat művelünk még evés közben is. Például a Z generáció 80 százaléka okostelefonját nyomkodja vacsora közben, míg a 30 év felettiek inkább beszélgetnek a közös étkezés során. De a földre ejtett ételt sem illetlenség felszolgálni – derült ki egy kutatásból. Amúgy nagyon vendégszeretőek vagyunk…

4.Munka közben is
Ha van rá lehetősége, akkor szinte mindenki magával viszi mobilját a munkahelyére, és a megkérdezettek 65%-a munka közben is használja magáncélra, általában 40-45 percenként.

5.Vezetés közben is kézben tartjuk
Az egyik legveszélyesebb jele a függőségnek, ha a telefont még vezetés közben is használjuk. Ebben az esetben most nem a szokásos telefonálásra gondolunk, hanem a sokkal figyelemelterelőbb használatra. Az okostelefonnal rendelkezők 30%-a rendszeresen nyomkodja, vagyis kézbe veszi vezetés közben is a telefonját.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!