Facebook hozzászólás
501

50 édesség, amit el kell készítened

A napokban kerül a könyvespolcokra Kárai Dávid, ízHUSZÁR első szakácskönyve a Bookline és a NoSalty gondozásában. Emblematikus receptek gyűjteménye ez a könyv. Olyan desszerteké, amelyeket egy konyhában valamennyire is járatos szakácsnak el kell készítenie legalább egyszer az életben.

Az olyan klasszikus fogásoktól, mint a zserbó, a mézeskalács, vagy a palacsinta, egészen a tökéletes házi készítésű éclair fánkig, vagy az indiai kedvenc gulab jamunig, több mint 50 édességet  sorakoztat fel katonás rendbe a szerző. A receptek trükkökkel, tippekkel és sütési technikákkal egészülnek ki, így az olvasók a későbbiekben is hasznosítható, praktikus tudásra is szert tehetnek.

A bemutatón Kép: sajtóanyag

Kárai Dávid, a szerző, még csak huszonhat éves, de már közel két éve főszerkesztője Magyarország legnépszerűbb receptoldalának a NoSaltynak, ismert arca a hazai gasztro világnak, visszatérő vendége különféle főzőműsoroknak és rendezvényeknek, alapító szerzője az ízHUSZÁR gasztroblognak. Dávid, igazi hipszter megjelenésével üdítő színfoltot hoz a konyhákba, nem véletlen, hogy a PS magazin az ország TOP5 gasztrofenegyerekei közé sorolta.

„Régi álmom vált valóra ezzel a könyvvel. Mivel imádom a listákat és az élet minden területén használom őket, nem volt kérdés, hogy a receptjeimet is egyfajta bakancslista formába fogom önteni. Annál is inkább, mert én is egy nyár alatt készítettem el mind az ötven desszertet. Büszke vagyok magamra, mert most egy jókora adagot kihúzhatok a saját kulináris bakancslistámról. Hajtogattam leveles tésztát, nyújtottam rétest, megsütöttem egy hatlapos tortát, és még sorolhatnám. Rengeteg új technikát, fizikai törvényt, de önmagamat is jobban megismertem – és megismerheti bárki, ha végigcsinálja. Igyekeztem úgy összeállítani a könyvet, hogy annak is érthető és követhető legyen, aki még nem forog rutinosan a konyhában, csak szereti az édességeket, de az is tanulhasson belőle, aki már a konyha ördöge. Olyan édességek szerepelnek benne, amelyeket ha valaki elkészít, akkor jó eséllyel elmondhatja magáról, hogy ismeri a legfontosabb édességeket, és nem jön zavarba, ha desszertet kell készítenie. Azt remélem ez a könyv élményt jelent majd mindenkinek, aki szeret enni vagy enni adni.”– mondta el Kárai Dávid ízHuszár, az „50 édesség, amit el kell készítened” című új kötet szerzője.

A könyv megjelenését a desszert.neked desszertműhely ízHUSZÁR special edition süteménnyel ünnepli – 2015. november 18-tól november 25-éig. A kötetben megtalálható Opera recept alapján készült sütemény megkóstolható és a könyv is megvásárolható a helyszínen, Budapest 1061, Paulay Ede utca 17.

Addig is itt egy remek karácsonyi recept, ami napokig vezette az Életforma toplistáját! Ráadásul Mautner Zsófi és Széll Tamás is újdonsággal rukkolt elő!




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!