Facebook hozzászólás

ÚJ BÉLYEG

50 éve színes a világ

Alkalmi bélyeg jelent meg a Magyar Televízió első színes kísérleti adásának tiszteletére. A tévések életének nagy eseménye 50 éve történt. A bélyeg ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján 150.000 példányban készült a Biztonsági Nyomdában.

A televíziózás az ötvenes években indult el Magyarországon, és ahogy a legtöbb országban, néhány évtized alatt nálunk is nagyon népszerűvé vált. A fekete-fehér adás indulásától a színes műsorszórásig jó néhány évet kellett várni. 1969-ben avatták fel az első magyar színes tévéadót, és ekkor meg is kezdődött a kísérleti adás Magyarországon.

MTV színes kísérleti adás, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta
MTV 50 év, színes kísérleti adás, bélyeg, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A bélyegen egy adótorony stilizált képe látható, az adásszórás szimbolikus sugaraiban a színes monoszkóp tűnik fel. A borítékon a cím olvasható, mely alatt a színskála jelenik meg.

MTV 50 év, színes kísérleti adás, bélyegző, Kép: Magyar Posta
Kép: Magyar Posta

A bélyegző egy korabeli antennás televíziókészülék archetípusát ábrázolja.

Bélyeget kapott nálunk a legendás hegymászó, diplomata

Sir Edmund Percival Hillary születésének 100. évfordulójáról alkalmi bélyeg kibocsátásával emlékezik meg a Magyar Posta. Az apró művészeti alékotás ifj. Szunyoghy András grafikusművész tervei alapján készült 150.000 példányban, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.-ben.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

Receptek

HÍREK

1 / 1 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!