Facebook hozzászólás
1 055

IRODALMI ÜNNEP

6 ok, amiért a Millenárison a helyünk

Író-olvasó találkozók, dedikálások, mintegy 400 program várja az érdeklődőket a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az esemény díszvendég országa Norvégia, díszvendég írója pedig Karl Ove Knausgard lesz. Most először fordul elő, hogy a díszvendég ország adja a díszvendég írót is. Április 25. és 28 között immár 12. alkalommal látja vendégül a fesztivált a Millenáris Park. Évente másfél millió ember szokott kilátogatni. A programokból szemezgettünk!

Vámos Miklós és új könyve, Kép: Athenaeum
Vámos Miklós és új könyve, Kép: Athenaeum

Vámos Miklós irodalmi gyóntatásra készül Az isten szerelmére című kötete kapcsán. 27-én, szombaton délután 3-kor interaktív órára, írói és olvasói bűnök bevallására, végül penitenciára várja a közönséget a Lázár Ervin teremben. 16:00-tól az Athenaeum Kiadó standjánál (B14) dedikál.

Karafiáth Orsolya, Kép: wikimedia
Karafiáth Orsolya, Kép: wikimedia

László KissBérczesi Róbert Én meg az Ének – behúzott szárnyú felfelé zuhanás című könyvük zenés könyvbemutatóját a külső színpadnál tartják 27-én, szombaton 16-kor. Az alkotókkal Karafiáth Orsolya beszélget.

Okkal félhet-e az emberiség egy kozmikus apokalipszistől? Lehetséges-e az időutazás? Vannak-e jogaik az állatoknak? Ki a legjobb uralkodó a Trónok harcában? Egyáltalán: mi dolga van a képzelettel a tudománynak? Az e témákkal foglalkozó a Párhuzamos univerzumok című tanulmánykötet bemutatóját szombaton 17.30-kor rendezik a külső színpadnál. A szerzőkkel, Bokor Nándorral, Filippov Gáborral, Flach Richárddal, Gáspár Attilával, Hraskó Gáborral, Miyazaki Junnal, Lápossy Attilával, Nagy Ádámmal, Orosz Lászlóval, Pirkhoffer Ervinnel, Pongrácz Mátéval, Radó Péterrel, Torbó Annamáriával, Tóth Csabával, Vancsó Évával, Vinkó Józseffel, Zsótér Indi Dániellel Mészáros Antónia beszélget. Fellép Balogh Anna bűvész. A kötet szerzői 19 órától dedikálják is könyvüket a helyszínen.

Görög Ibolya új könyvének borítója, Kép: Athenaeum
Kép: Athenaeum

Görög Ibolya 28-án, vasárnap, 11-kor dedikálja a Mindennapi maceráink (és minden eddig megjelent) kötetét az Athenaeum Kiadó (B14) standjánál.

Kal Pintér Mihály Atyavilág című könyvének bemutatóját április 28-án, vasárnap, 11:30-kor tartják a Votisky Zsuzsa teremben. A szerzővel Filippov Gábor beszélget. A regényből Gálvölgyi János színművész olvas fel részleteklet. A bemutató után a szerző dedikál is az  Athenaeum Kiadó standjánál.

Irodalmi ékszerdobozok – nemcsak a költészet napján!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!