>
Facebook hozzászólás

IRODALMI ÜNNEP

6 ok, amiért a Millenárison a helyünk

Író-olvasó találkozók, dedikálások, mintegy 400 program várja az érdeklődőket a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az esemény díszvendég országa Norvégia, díszvendég írója pedig Karl Ove Knausgard lesz. Most először fordul elő, hogy a díszvendég ország adja a díszvendég írót is. Április 25. és 28 között immár 12. alkalommal látja vendégül a fesztivált a Millenáris Park. Évente másfél millió ember szokott kilátogatni. A programokból szemezgettünk!

Vámos Miklós és új könyve, Kép: Athenaeum
Vámos Miklós és új könyve, Kép: Athenaeum

Vámos Miklós irodalmi gyóntatásra készül Az isten szerelmére című kötete kapcsán. 27-én, szombaton délután 3-kor interaktív órára, írói és olvasói bűnök bevallására, végül penitenciára várja a közönséget a Lázár Ervin teremben. 16:00-tól az Athenaeum Kiadó standjánál (B14) dedikál.

Karafiáth Orsolya, Kép: wikimedia
Karafiáth Orsolya, Kép: wikimedia

László KissBérczesi Róbert Én meg az Ének – behúzott szárnyú felfelé zuhanás című könyvük zenés könyvbemutatóját a külső színpadnál tartják 27-én, szombaton 16-kor. Az alkotókkal Karafiáth Orsolya beszélget.

Okkal félhet-e az emberiség egy kozmikus apokalipszistől? Lehetséges-e az időutazás? Vannak-e jogaik az állatoknak? Ki a legjobb uralkodó a Trónok harcában? Egyáltalán: mi dolga van a képzelettel a tudománynak? Az e témákkal foglalkozó a Párhuzamos univerzumok című tanulmánykötet bemutatóját szombaton 17.30-kor rendezik a külső színpadnál. A szerzőkkel, Bokor Nándorral, Filippov Gáborral, Flach Richárddal, Gáspár Attilával, Hraskó Gáborral, Miyazaki Junnal, Lápossy Attilával, Nagy Ádámmal, Orosz Lászlóval, Pirkhoffer Ervinnel, Pongrácz Mátéval, Radó Péterrel, Torbó Annamáriával, Tóth Csabával, Vancsó Évával, Vinkó Józseffel, Zsótér Indi Dániellel Mészáros Antónia beszélget. Fellép Balogh Anna bűvész. A kötet szerzői 19 órától dedikálják is könyvüket a helyszínen.

Görög Ibolya új könyvének borítója, Kép: Athenaeum
Kép: Athenaeum

Görög Ibolya 28-án, vasárnap, 11-kor dedikálja a Mindennapi maceráink (és minden eddig megjelent) kötetét az Athenaeum Kiadó (B14) standjánál.

Kal Pintér Mihály Atyavilág című könyvének bemutatóját április 28-án, vasárnap, 11:30-kor tartják a Votisky Zsuzsa teremben. A szerzővel Filippov Gábor beszélget. A regényből Gálvölgyi János színművész olvas fel részleteklet. A bemutató után a szerző dedikál is az  Athenaeum Kiadó standjánál.

Irodalmi ékszerdobozok – nemcsak a költészet napján!

Nyitott polcok, Krizsó Szilvia és László Márta, Kép: Nyitott Polcok
Krizsó Szilvia és László Márta, Kép: Nyitott Polcok

Kit ne érdekelne, hogy milyen könyvek sorakoznak kedvenc írói, zenészei, szakácsai polcain? Az Írók Boltja által a költészet napján életre hívott, „Nyitott polcok” kezdeményezés keretében neves közéleti személyiségek kedvenc műveit ismerhetik meg az érdeklődők egy ebből az alkalomból fejlesztett microsite-on keresztül, ahol azokat az alkotásokat, amelyek megtalálhatóak az irodalmi ékszerdoboz kínálatában, egy hónapig meg is vásárolhatják online. A bolt így kívánja népszerűsíteni az olvasást, hogy minél többen vegyenek kézbe minél több könyvet.

Kultúrharc a 19. század végén – Pataki Éva Férfiképmás című regényének bemutatóját vasárnap 13 órakor rendezik a Márai teremben. A szerzővel és a kötet szerkesztőjével Filippov Gáborral Veiszer Alinda beszélget. A regényből Takáts Andrea színésznő olvas fel részleteket. Pataki Éva 14 órától dedikál is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Sorra jönnek a frontok – megterhelő időszak!

Jelenleg hidegfront alakítja időjárásunkat, szerdán szünet, majd csütörtökön újabb front érkezik. Az ilyen mértékű…

Leküzdhető a félelem a fogorvostól

Szorongást válthat ki bennünk a fogorvosi fúró hangja, és egyes kutatások szerint a kezelés közben az ősi túlélési…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

HÍREK

1 / 1 162

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!