Facebook hozzászólás
652

Petőfi Zenei Díj

A Bagossy Brothers Company 3 kategóriában is nyert!

Ötödik alkalommal adták át a magyar zenei élet elismeréseit tegnap este. Voltak meglepetések, különleges produkciók és megemlékezesék is.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, néhány kategória győztese már tudott volt, de azért tartogatott meglepetéseket a tegnapi gála.

A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját, Petőfi Sándort formázó szobrokat immár ötödik alkalommal adták át, ezúttal tizenkét kategóriában.

A 2016-os alapítás óta előbb a VOLT, majd a Strand Fesztivál adott otthont Magyarország egyik legrangosabb zenei díjátadónak, amelyet ezúttal a hagyományos, nyári időpont helyett biztonságos körülmények között, közönség nélkül, stúdióban rendeztek meg.

Az év női előadója Rúzsa Magdi lett, aki a Halott Pénzzel együtt adta elő, a Szeretni, akit nem lehet című közös számukat.

Az év női előadója Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett
Az év női előadója Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett

Az év akusztikus koncertje kategóriában Demjén Ferencet díjazták. Külön meglepetés volt, hogy Frenreisz Károly, Horváth Charlie és Pataky Attila énekelte el a Várj, míg felkel majd a nap című dalát.

A díjátadó egyértelmű nyertese a Bagossy Brothers Company volt: Az év videóklipje – a Visszajövök című dalukért, és Az év zenekara kategóriában is a banda nyert, plusz a frontemberhez vándorolt Az év férfi előadója szobor is. A zenekar egy az Olyan ő, a Visszajövök, a Van ez a hely és a Valahol itt című számaikból összeállított medley-vel köszönte meg az elismeréseket.

Bagossy Brothers Company Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett
Bagossy Brothers Company Fotó: MTI/MTVA/Kaszner Nikolett

A Petőfi Zenei Díj jelöltjeit a Petőfi Rádió 2019. március 1. és 2020. március 1. között legtöbbet játszott száz magyar dala közül választotta ki egy száz tagú, zenészekből, producerekből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló szakmai grémium. A közönség és a szakmai testület tavaly ebben az öt kategóriában szavazott együtt, a végeredménybe a voksok 50-50 százalékban számítottak bele.

A díjazottak közül néhány már ismert volt. A Dal 2020 adásában adták át Az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat Rácz Gergőnek és Orsovai Reninek, akik A Dal Akusztik győztesének járó különdíjat is megkapták a Mostantól  című nótájukért.

Az év felfedezettje a Tortuga.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!