Facebook hozzászólás
628

GURULÓ SZTÁROK

A kerék is legyen mindenkié!

Új oldalukról mutatkoznak be a Magyar Állami Operaház színészei és balettosai. Csatlakoznak a budapesti gurulóeszköz-felvonuláshoz a hétvégén. Boncsér Gergely tenor, Kiss Diána szoprán, Kálnay Zsófia mezzoszoprán, Starostina Kristina címzetes magántáncos és Kekalo Iurii magántáncos rollerrel teszik meg a 10 km-es távot a belvárosban. Kálnay Zsófia énekes a fotózáson nem tudott részt venni, de október 5-én ő is rollerrel gurul az egészségesebb életért.

Operás társulat, Kép: sajtóanyag
Operás társulat, Kép: sajtóanyag

3 énekes és 2 táncos is rollerre száll, hogy kifejezze véleményét és a felvonulás résztvevőivel együtt 10 km-et guruljon a jobb levegőért, a bolygó megmentéséért és nem utolsó sorban saját magáért. Az Opera művészei közül többen is minden nap rollerrel közlekednek a belvárosban, vagy mennek dolgozni a város különböző pontjairól. Szerintük ez a legjobb közlekedési eszköz, gyors, a bkv-val is összeegyeztethető, a munkahelyen pedig könnyen tárolható.

Boncsér Gergely, Starostina Kristina, Kekalo Iurii, Kiss Diána, Kép: sajtóanyag
Boncsér Gergely, Starostina Kristina, Kekalo Iurii, Kiss Diána, Kép: sajtóanyag

Újvári Péter gurulónagykövet, az Up! zenekar énekese a művészeket és több száz rollerest, elektromos egykerekűs, hoverboardost, kerékpárost, gördeszkást, longboardost és görkorist vár a Hősök terére szombaton, 14.30 órára a Rollerbike felvonulásra, az ország legnagyobb gurulóeszköz-felvonulására.

„És zene nélkül mit érek én,”

Yehudi Menuhin 1976-ban, Kép: wikipedia
Yehudi Menuhin 1976-ban, Kép: wikipedia

„Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának” Így fogalmazott Yehudi Menuhin hegedűművész 1975. október 1-jén Torontóban mondott beszédében, az első zenei világnapon.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!