Facebook hozzászólás
218

A középiskolások a lehetőségeket látják az EU-ban

Az EU munkahelyeket teremt, segít a fiataloknak külföldi tapasztalatokat szerezni, ráadásul jóval több támogatást ad Magyarországnak, mint amit a válaszadók 70%-a először gondol.

A 14 és 18 év közötti fiatalok úgy vélik, hogy az Európai Unió pozitív hatással van a mindennapi életükre – többek között ez derül ki, a „Mi vagyunk Európa!” program keretében készült, nem reprezentatív kutatásból. A kérdőíveket a programban részt vevő 30 iskola 9528 diákja és tanára töltötte ki. A válaszadók csaknem 60%-a vélte úgy, hogy az EU komoly segítséget nyújt a külföldi lehetőségek megteremtésében. Emellett véleményük szerint az Unió munkahelyeket is teremt.

A felmérésből kiderült, hogy öt fiatalból három ismer valamilyen európai uniós fejlesztést a közvetlen környezetében, és pontosan meg is tudja azokat nevezni. Az esetek döntő többségében a közösség életét befolyásoló infrastrukturális fejlesztéseket: iskola-, óvoda-, bölcsődekorszerűsítést, könyvtár- vagy művelődésiház-rekonstrukciót, tornaterem-építést, kórházfelújítást említettek, továbbá más látványos fejlesztéseket, mint például csatornázást, a terek felújítását vagy kerékpárutak építését.

A megkérdezettek 32%-a állította, hogy az iskolában hall az Európai Unióról. 84%-uk a televízióból szerzi értesüléseit.  A fiatalok második legfőbb információforrása az internet. 32%-uk az iskolából, 31%-uk pedig újságból, valamint a rádióból (30%) tájékozódik. A családtól, barátoktól, valamint a munkahelyen rendre 13%-5%-4% szerzi az információit.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!