Facebook hozzászólás
366

A legszebb újévi fogadalom

Népszerű szokás újévkor fogadalmat tenni, ezeknek azonban sokszor nagyobb a füstje, mint a lángja. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program bátorít mindenkit, hogy újévi fogadalomként válassza az önzetlenséget. Az új évben 46 kórház, összesen majd 1000 meseórával várja azokat, akik egy vidám történettel szeretnének segíteni a beteg gyerekeknek.

Új év, új fogadalom

Az új év elején népszerű szokás új célokat kitűzni magunk elé. A legnépszerűbb fogadalmak közé tartoznak a sportolással-, táplálkozással- és a káros szenvedélyek elhagyásával kapcsolatos fogadalmak. Statisztikai adatok szerint azonban az újévi fogadalmak mintegy 80 százalékát nem tartják be.

Mese, Kép: K&H Gyógyvarázs
Kép: K&H Gyógyvarázs

– A fogadalmak sikertelenségének egyik fő oka az lehet, hogy sokan nem gondolják át pontosan, mit is vállalnak, így a megvalósításnak sem tudnak hogyan nekikezdeni. Másrészt gyakori akadály lehet, hogy csak fejben történik meg az elhatározás, és aztán halogatják a cselekvést. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok programmal minden újévi fogadalom előtt állót arra bátorítunk, hogy saját életmódjuknál messzebb tekintve az önzetlenséget fogadják meg 2018-ra.

Nem csak gyerekbetegség!
Továbbra is rendkívül erőteljesen emelkedik a bárányhimlősök száma Magyarországon. Az Országos Epidemiológiai Központ adatai szerint 2016-ban rekordszámú, 40 853 megbetegedést észleltek. 2017. április 12-éig 16 999 esetet regisztráltak, ami 40 %-kal több, mint az előző év hasonló időszakban. Ez azt vetíti előre, hogy idén is – kicsik és nagyok – több tízezren esnek majd ágynak bárányhimlővel.

A tényleges megvalósulás érdekében pedig mihamarabb tegyék meg az első lépést – akár egy meseolvasási időpont lefoglalásával – tanácsolja Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Új időpontok

A 14 éve működő K&H gyógyvarázs 2018-ban is várja a segíteni vágyó mesedoktorokat.

– Több mint 48 ezer meseolvasó regisztrált már a programra, és számuk évről évre nő: tavaly majdnem ezren jelentkeztek, hogy egy mesével felvidítsák a kis betegeket. Az egész ország területén, minden megyében van már olyan kórház, ahová lehet jelentkezni mesét olvasni, és az új évben új időpontokkal várják a kórházak a meseolvasókat. Ha pedig már az évet egy ilyen jószívű önzetlenséggel kezdjük, jó esély van rá, hogy ebből erőt merítve az év során is könnyebben megvalósítjuk elhatározásainkat – mondta el Horváth Magyary Nóra.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!