Facebook hozzászólás

A rugalmas munkaidő mindenkinek előnyös!

A kutatás során összesen 3518 alkalmazottal készült interjú, összesen hat országban: Franciaország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország és Egyesült Királyság. Hozzávetőleg minden országban 500 interjút készítettek, kivéve az Egyesült Királyságot, ahol 1000 alkalmazottat kérdeztek meg.

Az európai alkalmazottak 39 munkanapot pazarolnak el ingázásra, derült ki az Avaya legújabb felméréséből

•·         a rugalmas munkavégzésben dolgozók 96 százaléka több szabadidővel rendelkezik annak köszönhetően, hogy nem kell ingáznia a munkahelye és otthona között,

•·         átlagban 70 percet töltenek a dolgozók ingázással – ezek szerint, akik rugalmas munkavégzésben dolgoznak, 39 munkanapot spórolnak meg,

•·         az ingázás megszűnésével felszabaduló idő 21 százalékát munkára és 56 százalékát családjaikra fordítják,

•·         a munkavállalók mindössze 9 százalékának nem kell nap mint nap ingáznia.

Rugalmas munkavégzéssel a munkavállalók 70 percet megspórolhatnának, mivel nem kellene a munkahelyük és az otthonuk között ingázniuk, derült ki az Avaya legújabb felméréséből. Azok a vállalatok melyek élnek ezzel a lehetőséggel, nagyobb versenyelőnnyel rendelkeznek valamint a dolgozóik is elégedettebbek. A jelentés szerint azok a munkavállalók, akik rugalmas munkavégzésben dolgoznak, könnyebben egyensúlyba tudják hozni a munka- és magánéletet.

A tények egy független kutatás eredményei, amely az Avaya megbízásából készült Európában és Oroszországban a rugalmas munkavégzéssel kapcsolatban. A kutatás során több mint 3500 francia, német, spanyol, olasz, orosz és egyesült királyságbeli munkavállalót kérdeztek meg. Összesen 3518 alkalmazottal készült interjú, hozzávetőleg minden országban 500 interjút készítettek, kivéve az Egyesült Királyságot, ahol 1000 alkalmazottat kérdeztek meg.

Az ingázás megszűnésével felszabadult időt a munkavállalók a családjukkal töltik (56 százalék), kikapcsolódásra használják fel (45 százalék) vagy olyan találkozókon vesznek részt és olyan feladatokat oldanak meg, melyeket általában munkaidőben végeznének el (42 százalék). Az alkalmazottak 21 százaléka a felszabadult időt munkára használja fel, 25 százalék pedig sportolásra szánja. Ez utóbbi arány a németeknél 32, míg a spanyoloknál 35 százalék. Az eredmények alapján kimutatták, hogy rugalmas munkavégzésnek köszönhetően jobb a munka és magánélet közötti egyensúly, erősebb a hagyományos családmodellben (csak szülők és gyerekek) élőknél a családtagok kapcsolata, sőt, még az egészségre gyakorolt hatása is pozitív, köszönhetően annak, hogy a mozgásra fordított idő is növekszik.

A rugalmas munkavégzés drasztikusan csökkentené a gépkocsik számát is az utakon, mivel a munkavállalók 60 százaléka a közlekedés ezen formáját választja munkába járásra. Ezáltal pedig csökkenne a széndioxid kibocsátás is.

„Az Egységes kommunikációs megoldásokkal a vállalatok könnyen biztosítani tudják alkalmazottaik számára a rugalmas munkavégzést. A kutatás bebizonyította, hogy ez nem csak a zöld kezdeményezéseket támogatja, de az alkalmazottak jobban képesek irányítani munkával töltött idejüket. Az ingázás megszűnésének tehát óriási pozitív hatása van az egyes dolgozókra és a környezetre is, ezen felül a rugalmas munkavégzés gazdasági következményei is érdekesek. A megnövekedett termelékenység és az, hogy a munkavállalók 25 százaléka az ingázás megszűnésével felszabadult időt is munkára fordítaná, óriási hatással lenne az európai gazdaságra. Ha mindezt kivetítjük a gazdaság szintjére, képzeljük el, a termelékenység kapcsán milyen turbó-töltetet jelentene a rugalmas munkavégzés az egész régióban." – mondta el Papp István, az Avaya country sales menedzsere.

További eredmények:

•·         rugalmas munkaidőben dolgozók között a rész-munkaidősök aránya nagyobb, mint a teljes munkaidőben dolgozóké: az arány 75 és 64 százalék,

•·         a nyugdíjas munkavállalók 90 százaléka dolgozik rugalmas munkaidőben,

•·         jelenleg a dolgozók 27 százaléka dolgozna szívesen az ingázásra szánt időben, ha a lehetőséget megkapna a rugalmas munkavégzésre.

A kutatás során a rugalmas munkavégzésnek tekintették, amikor a munkavállalónak nem kötelező kötött időben vagy az irodájában dolgoznia, hanem rugalmas a munkaideje és bárhonnan dolgozhat.

A kutatás összefoglalója, grafikonok és képek megtalálhatók a https://www.avaya.co.uk/gcm/emea/en-us/hottopics/registration_form.htm&Filter=URII:/emea/en-us/Repository/_2009568115513565&CID=PR_UKPC019. honlapon.

Az Avaya korábbi kutatásából, melynek eredményeiről a vállalat 2009 májusában tájékoztatott, kiderült, hogy rugalmas munkavégzéssel a foglalkoztatás szintjét jelentősen emelni lehetne. A megkérdezettek 85 százaléka biztos benne, hogy ezáltal új munkahelyek jönnének létre, a dolgozók megtarthatnák munkahelyüket, sőt, visszatérhetnének a munkaerőpiacra. Nagyobb rugalmassággal a vállalatok fokozhatnák termelékenységüket és képesek lennének megtartani tehetséges munkavállalóikat a szervezeten belül.

A kutatás során összesen 3518 alkalmazottal készült interjú, összesen hat országban: Franciaország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország és Egyesült Királyság. Hozzávetőleg minden országban 500 interjút készítettek, kivéve az Egyesült Királyságot, ahol 1000 alkalmazottat kérdeztek meg.

 Az Európában átlagosnak tekinthető 232 munkanap / év és a 7 órás munkanap alapján számoltak a felmérés készítői az elemzés kapcsán.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 152

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!