Facebook hozzászólás

Adj élményt, ne egy vacak dobozt!

Ismét itt a karácsony és ezzel együtt indul az ötletelés és talán a bosszankodás is, hogy mindenkinek megtaláljuk a tökéletes ajándékot. Nem egyszerű évről évre kitalálni, hogy családtagjaink, barátaink minek örülnének a legjobban. Azt is nehéz eldönteni, hogy élményt vagy inkább tárgyat ajándékozzunk? Ebben nyújt segítséget összeállításunk.

Wellness, Kép: Bonvital
Gondolj a 2019-es hosszú hétvégékre! Kép: Bonvital

Az elmúlt években egyre többen ajándékoznak élményt a különleges alkalmakra, amelynek több oka is van. Egyrészt az ajándékozott egy közös programot tölthet el az ajándékozóval, a minőségi idő pedig egyre fontosabb napjainkban, ugyanis minden felgyorsult körülöttünk, folyamatos rohanásban vagyunk. Másrészről már kutatás is igazolja, hogy a tárgyaknak kevésbé örülünk. Thomas Gilovich, a Cornell Egyetem professzora arra a következtetésre jutott, hogy az élmények sokkal boldogabbá tesznek minket, mint a tárgyak. Ennek pedig az a legfőbb oka, hogy egy ilyen folyamat több fázisból áll. Hiszen nemcsak magának a programnak örülünk, hanem a tervezgetés, készülődés is feltölt minket, de az élmény felidézése, az erről gyártott történetek is jó hatással vannak ránk. Az élmények beépülnek a tudatunkba, életünk részévé válnak.

Ezzel szemben a tárgyak által okozott boldogság egyszeri és gyorsan elmúlik. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy az újdonságok gyorsan elveszítik különlegességüket és megszokottá válnak. Ha pedig valamit már megszoktunk, akkor mindig újabbat, sőt jobbat keresünk. Ugyan a tárgyak is képesek a boldogság kiváltására, de ez csak egy ideig elég nekünk.

Mi kerüljön a gasztronindzsa és a sufni-mester fája alá?
A moziban is a saját roquefortját majszolja, percenként méri a pulzusát vagy rosszul van, ha összekevered Frankensteint a teremtményével? Személyre szabott karácsonyi tippjeinkkel idén az ínyencektől a kultúrsznobokig mindenkit elkápráztathatsz!

Íme néhány tipp karácsonyra:

  • fesztiválbérlet: 2019-ben is számos szuper program vár ránk, olyan különleges fesztiválok is, mint a paloznaki Jazzpiknik;
  • festő workshop: ma már bárkinek lehet saját festménye az ismert művészektől, ráadásul a program különlegessége, hogy saját magunk készíthetjük el a tökéletes másolatot;
  • utazás: 2019-ben is lesz bőven hosszú hétvége, így érdemes lehet már most megszervezni, lefoglalni az utazást;
  • szabadulószoba: remek választás annak, aki az izgalmakat keresi;
  • főzőiskolák: nemcsak kreatív élmény, de a végén még meg is ehetjük az elkészült finomságokat;

Ugye, milyen egyszerű?

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Zivatarok terhelik a szervezetünket

A helyzet változatlan, folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő. A párás, fülledt levegő következtében…

Bechterew-kór is állhat a derékfájás mögött

Elsősorban a férfiakat érinti, és többnyire 40 év alatti korban indul a Bechterew-kór, amely jellemzően hajnalban…
1 / 1 482

CSALÁD

Srácok, ez nem mese!

A gyerekeknél érvényesül a legerősebben a reklámok manipulatív hatása. Csak 9-10 éves korukban válnak elég éretté ahhoz, hogy megkülönböztessék a fikciót a valóságtól, valamint,…
1 / 136

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!