>
Facebook hozzászólás

Adrenalin, élménydömping – na de mennyiért?

Mi magyarok árérzékenyek vagyunk, ugyanakkor szeretünk kikapcsolódni. Főleg úgy, ha azt együtt tehetjük a családunkkal, ráadásul itthon. Számos családi parkból választhatunk, a felhozatal színes és változatos, de jól tesszük, ha odafigyelünk néhány részletre! Mutatunk néhány szuper Balaton-közeli helyet, pénztárcabarát tippekkel!

Az élményparkok többsége szolgáltatásait egyesével, vagy bizonyos szempontok szerint csoportosítva árazza be, ami bizony elég komoly összeget eredményezhet egy 4-5 tagú család esetén. A leggyakoribb a korcsoportok szerinti bontás, ahol a kisebbek általában kedvezményes áron juthatnak be.

Zamárdi, Kalandpark, Kép: sajtóanyag
Zamárdi, Kalandpark, Kép: sajtóanyag

A Zamárdi Kalandpark például magasság alapján különíti el egymástól a gyerekpályák (130 cm-ig), juniorpályák (130-150 cm) és a felnőtt pályákat (150 cm felett), az árak pedig ennek megfelelően emelkednek. Felnőttként tehát nem fogjuk megúszni a maximális árat, ráadásul sok élményelem feláras, mint például az ugrótorony, az élménygőzös vagy a labirintus.

Balatoni élménypark, Nosztori, Kép: sajtóanyag
Balatoni élménypark, Nosztori, Kép: sajtóanyag

A csúszó- és akadálypályákra specializálódott Kalandsziget Tihany parkban nem szednek belépőt, hanem az óránkénti pályahasználatért kell fizetni. Választhatjuk a ,,Gyermekvilág”, a ,,Zöld jegy” és a ,,Kék jegy” pályákat, melyek elsősorban a nehézségi fokukban térnek el egymástól. A Nosztori tetőn található Balatoni Élménypark megint máshogy osztotta fel a jegyárakat. Náluk például több típusú karszalagból választhatunk, melyek különböző szolgáltatások igénybevételére jogosítanak. Speciális megoldás a kifejezetten olcsó sétálójegy, melyhez petákokért plusz-szolgáltatásokat vehetünk. Ez jó módszer arra, hogy csak azokat a játékokat próbáljuk ki, melyek tényleg érdekelnek.

Tihany, Kalandsziget, Kép: sajtóanyag
Tihany, Kalandsziget, Kép: sajtóanyag

Kicsit déli irányban utazva, megtaláltuk azt a helyet, ahol a legtöbbet kapjuk a belépőnkért. A patcai Katica Tanya esetében az alap belépővel a 72 attrakció 95 %-a igénybe vehető. Mindössze néhány olyan szolgáltatás van, amelyért külön kell fizetni, azonban ezeket is igénybe vehetjük úgynevezett „kiskaticákkal”, melyek az elköltött összegekért járnak. Kedvezményes családi belépővel reggel 9 és este 8 óra között élvezhetjük a nyarat az élményparadicsomban. Egy nap nem is biztos, hogy elég lesz ennyi játékhoz, de szállással is szolgálnak, úgyhogy nyugodtan tervezhetünk akár hosszabb, több napos itt tartózkodást is!

Katica Tanya, Kép: sajtóanyag
Katica Tanya, Kép: sajtóanyag

Mielőtt élményparkba indulunk, célszerű tehát előre megtervezni, hogy pontosan milyen típusú játékokat szeretnénk a leginkább kipróbálni, hogy ne költsünk felesleges dolgokra. Jól járunk, ha olyan helyet választunk, ahol a legtöbb választási lehetőséget kapjuk a pénzünkért és jól kombinálhatók a fizetési lehetőségek. Az attrakciónkénti árazással lehet, hogy kicsit mélyebben kell majd a pénztárcánkba nyúlnunk, és tervezni is nehezebb így a kirándulás költségét. És ami még nagyon fontos: olyan helyet válasszunk, ahova a család minden tagja szívesen megy!

Öt hasznos tanács, ha a gyerek táborozni megy
Manapság már szinte minden témában szerveznek nyári táborokat, így talán nem jelent nehézséget megtalálni a gyermekünkhöz leginkább illőt. A kicsik felkészítése, a csomagolás viszont okozhat némi fejfájást a szülőknek, pedig csupán néhány apróságra kell odafigyelnünk, hogy a táborozás valóban pozitív élmény legyen. Az egyik legismertebb pénzintézet Gyógyvarázs programja keretében összegyűjtötte az öt leghasznosabb tanácsot, amik segítik a szülőket a felkészülésben.

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!