Facebook hozzászólás
417

Adventi Diplomata Vásár skót dudára hangolva

Nyolcadik alkalommal rendez jótékony célú Diplomata Vásárt az itt szolgáló diplomaták házastársait tömörítő Diplomatic Spouses of Budapest közösség az InterContinental Budapest szállodával közösen. A rendezvény fővédnöke: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.

 

 

Idén 52 nagykövetség képviselteti magát. A nemzetközi bazárban a látogatók megvásárolhatják az egyes országokból származó különleges ajándék- és emléktárgyakat; valamint megkóstolhatják csaknem 20 ország jellegzetes italait és ételeit. A programot zene és tánc is színesíti: lesznek fellépők Koreából, Indiából és Szlovákiából, továbbá skót dudások is fokozzák majd a jó hangulatot. A legkisebbeket a szervezők gyermeksarokkal, valamint izgalmas tombolanyereményekkel várják.

Tánc a Diplomata Vásáron, Kép: DSB
Kép: DSB

A Diplomata Vásár amellett, hogy évek óta az ünnepi időszak egyik legnépszerűbb nemzetközi családi eseménye Budapesten, idén is jótékony célokat szolgál. A DSB a vásár teljes bevételével az alábbi intézményeket és szervezeteket kívánja támogatni:

Tánc a Diplomata Vásáron, Kép: DSB
Kép: DSB

ŐRZŐK KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért (A SOTE II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika hivatalos alapítványa);

A SEMMELWEISS EGYETEM PETŐ ANDRÁS KARA, ahol a konduktív pedagógia eszközeivel javítják azoknak az életminőségét, akik elsősorban központi idegrendszeri sérülés miatt nehézségekkel és kihívásokkal szembesülnek;

A BUDAPEST XVIII. KERÜLETI SOFI (SPECIÁLIS OKTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZMÉNY), amelyben óvoda, általános iskola, speciális szakiskola és készségfejlesztő szakiskola működik a tanulásban és értelmileg akadályozott gyermekek számára;

A MI HÁZUNK marista közösségi ház Esztergomban, amely oktatási és szociális segítséget nyújt hátrányos helyzetű (főleg roma) gyermekeknek.

(További információk: Bridget Lindsay, a DSB elnöke, bridgetlindsay@rocketmail.com)

Diplomata puding
Nem túl ismert desszert, de nem árt megismerkedni vele, mert nagyon egyszerűen elkészíthetjük, az eredmény garantált, a siker bizonyos. Mindenki kitapasztalhatja, milyen gyümölcsöket szeret benne, én javasolnám, hogy a kandírozott narancs héjat feltétlenül tartsuk kéznél!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!