Facebook hozzászólás
280

Áfonya hercegnő a nyerő

Pechtol Zsolt hozzáadott cukor nélkül készült édessége nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, ami az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg. Az édességet a nagyközönség először augusztus 20-án és 21-én, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg.

Idén ötödik alkalommal írta ki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, melyre az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

Áfonya hercegnő tortája, Kép: sajtóanyag
Áfonya hercegnő tortája, Kép: sajtóanyag

A verseny győztese 2016-ban az Áfonya hercegnő tortája lett, melyet a budapesti Tortavár Cukrászda készítette. Pechtol Zsolt cukrász édessége nem tartalmaz hozzáadott cukrot, fehér lisztet, mesterséges adalékanyagot és tartósítószert.

Az Áfonya hercegnő tortája eleganciát sugároz, a szép, letisztult formához harmonikus ízkombináció társul. Különösen izgalmas attól, hogy valamennyi íz külön-külön is érvényesül. Mindent érezni, amit a torta előzetesen, látványában ígér, vagyis a fanyar áfonyát, a szeder és ribizli pikáns, savanykás ízét, valamint a könnyű joghurtot és a roppanós mandulát. A tetején a mandularopogós szeletkék mintegy megkoronázzák a tortát. A cukrász törekvésének köszönhetően alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, könnyű desszert született, amit bátran megehetnek a cukorbetegek is.

A győztes finomságot először augusztus 20-án és 21-én a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség a Várkert Bazárnál, ahol idén is lehetőség lesz ingyenes vércukormérésre és testösszetétel mérésre az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban. Az Áfonya hercegnő tortája augusztus 20-ától az ország számos cukrászdájában kapható lesz!

Hobbcukrászok, FIGYELEM!
Indul a Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny! Nevezés október 3-ig! A Magyarország Cukormentes Tortája program részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is meghirdette a Háziversenyt nem szakképzett cukrászok és lelkes otthonsütők részére, melyre várják a pályamunkákat. A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatók az alapítvány Facebook oldalán és honlapján – www.egycseppfigyelem.hu

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!