Facebook hozzászólás

Áfonya hercegnő új fellépése

Ingyenes családi egészségnapot rendez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 27-én, vasárnap 10 órától a BOK, korábbi nevén SYMA Csarnokban. Az Egy Csepp Világnapon a gyerekeket izgalmas játékok és színpadi programok várják, a felnőttek egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon vehetnek részt.

Erős Antónia és Szellő István, a műsorvezetők, Kép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Erős Antónia és Szellő István, a műsorvezetők, Kép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Az estig tartó rendezvényen többféle egészséges ételt is megkóstolhatnak, és 15 órakor részesei lehetnek a hagyományos Diabétesz Sétának, melyet a Nemzetközi Diabétesz Világnap alkalmából szervez meg minden évben az alapítvány. A színpadon sokak kedvencei szórakoztatják a közönséget: fellép a Halott pénz frontembere, Járai Márk, a Talamba Ütőegyüttes, az X-Faktor énekesei. Magyarország egyik legbefutottabb zenekara lesz a meglepetés vendég, a tehetségkutató mentorai – Tóth Gabi, Gáspár Laci, ByeAlex és Puskás Peti – pedig ezúttal új szerepkörben mutatkoznak be.

Talamba együttes, Kép: sajtóanyag
Talamba együttes, Kép: sajtóanyag

Az Erős Antónia által létrehozott Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 27-én, vasárnap a BOK, korábbi nevén SYMA Csarnokban rendezi ingyenes családi egészségnapját. Az esemény célja a figyelem felhívása az egészségmegőrzésre, a szűrések és a cukorbetegség megelőzésének fontosságára, és arra, hogy az emberek ismerjék meg a betegség jeleit, tudják, hova kell fordulniuk segítségért. Erre a célra alakítanak ki a szervezők idén is egy EgészségTér elnevezésű interaktív találkozóhelyet, ahol a szakemberek egész nap előadásokkal és tanácsadással fogadják az érdeklődőket.

Vonzó programnak ígérkeznek a gyermekfoglalkozások, ugrálóvárak, az Egészségpiac kóstolói, de a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, az „Áfonya hercegnő tortáját” is megkóstolhatják az érdeklődők. A színpadon népszerű fellépők váltják egymást: eljönnek többek közt az idei X-Faktor versenyzői és mentorai, Járai Márk (Halott Pénz), Zséda, a Hungary’s Got Talent című műsorban feltűnt Talamba Ütőegyüttes, a Kiskalász zenekar, a Barátok közt szereplői, továbbá a meglepetés-vendég az ország egyik kedvenc együttese, akinek énekese inzulinrezisztens.  A művészek között egy másik közvetlen érintett is szerepel: a talambás V. Nagy Tamás 1-es típusú cukorbeteg, de több fellépő környezetében él diabéteszes családtag, így a betegségről közvetetten ugyan, de személyes tapasztalataik is vannak. Ezért is álltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány mellé, és fellépésükkel támogatják a szervezet küldetését.

Zséda, Kép: Schumi Csaba
Zséda is elmegy! Kép: Schumi Csaba

A műsorvezetők Erős Antónia, Barabás Éva, Pataki Zita, Szellő István és D. Tóth András, nemcsak a programok ismertetésében vállalnak szerepet, de értékes nyereményeket is kisorsolnak a látogatók között. A fődíj egy kétszemélyes, nyugat-krétai nyaralás az IBUSZ felajánlásából. A már megszokott Diabétesz Séta 15 órakor indul Erős Antónia vezetésével. Ezzel az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy rendszeres mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti. A cukorbetegség megállíthatatlan terjedésére, a megelőzés és a megfelelő kezelés fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet a résztvevők azzal, hogy a séta végén megannyi luftballont engednek a levegőbe. A teljes programot itt olvashatod!

Belőled is lehet cukorbeteg!
Magyarországon ma több mint hétszázezer diagnosztizált cukorbeteg él, és körülbelül félmillió azoknak a száma, akik már cukorbetegek, de még nem tudnak róla. A kilátások még riasztóbbak, hiszen 10 év múlva a 20-70 év közötti korosztályban már minden tizedik ember cukorbeteg lesz nálunk!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!