Facebook hozzászólás
215

Akik hozzájárultak a boldogabb, teljesebb élethez

A LélekPillangó életműdíjat 2012-től minden évben egy olyan nagy gondolkodó, szellemi fáklyavivő kaphatja meg, akinek életművét halála után is fontos ismerni, gondozni, ápolni! A díjhoz kapcsolódó program célja, hogy segítsen megtalálni, felismerni és életben tartani azon emberek kezdeményezéseit, akik hozzájárulnak a boldogabb, teljesebb élethez.

Idén harmadszor dől el közönségszavazással, hogy ki a legérdemesebb a LélekPillangó életműdíjra. Az elmúlt két évben Popper Péter és Szepes Mária nyerte el ezt az elismerést.

A díjat először 2012-ben ítélték oda

A LélekPillangó Alapítvány kezdeményezésére indult program többéves sikere bizonyítja, hogy az embereknek egyre nagyobb igényük van olyan szellemi inspirációra, amely általános életminőségüket, hangulatukat javítja. A mindennapi versenyben pontosan olyan szellemi útmutatásra van szükség, amely segít értéket teremteni és megerősödni. A LélekPillangó ezért minden évben szeretné megőrizni egy-egy hazai gondolkodó, meghatározó személy életművének örökségét, hogy tudásuk, elismert munkásságuk minél több embernek lehessen támasz és motiváció a jövőben is.

Az idei jelöltek: Szabó Magda Kossuth-díjas magyar költő, regény- és drámaíró, műfordító. Az egyik legtöbbet fordított magyar író, Ranschburg Jenő pszichológus, a tudományos ismeretterjesztés egyik hazai úttörője, és Weöres Sándor Kossuth-díjas és Baumgarten-díjas magyar költő, író, műfordító, irodalomtudós.

A győztes személye májusban, a Lélekpillangó Boldogságnapon derül ki.

Szavazni az alapítvány weboldalán lehet. A felajánlásokból összegyűlt milliós nagyságú adományt a nonprofit alapítvány a szavazatok alapján nyújtja át a legtöbb voksot, támogatást szerző jelöltnek, illetve az örökösei által megnevezett ügynek.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!