Facebook hozzászólás

Akik tutira szeretik a focit

Miközben a Magyar Labdarúgó Válogatott az Európa-bajnoki selejtezőkben harcol, és a klubcsapatok számára is elkezdődött a szezon, a Magyar Íróválogatott is pályára lép, de ezúttal nem a gyepen, hanem a képernyőn. Az egyik ismert sportszeráruház reklámfilmjében szerepelnek, amely már látható a televízióban és az interneten. A kampány indulása alkalmából pályázatot is hirdetnek, amelyben a legkreatívabb szurkolói rigmusokat keresik.

A Magyar Íróválogatottban, melynek korábban olyan irodalmi ikonok is tagjai voltak, mint Esterházy Péter, Hamvai Kornél, Kőrösi Zoltán, Turczi István vagy Zilahy Péter, jelenleg is számos kortárs író, költő és slammer kergeti a labdát. A reklámfilmbe egy szerencsés véletlen során kerültek, ugyanis korábban regisztráltak egy ismert sportáruház „Sportolj Ma!” közösségébe, a cég pedig ezeknek az amatőr sportközösségeknek a tagjaiból toborozza a szereplőket hirdetéseihez.

Magyar Íróválogatott, Kép: ACG Reklámügynökség
Magyar Íróválogatott, Kép: ACG Reklámügynökség

A forgatás még nyáron zajlott, a reklámfilm viszont csak most került képernyőre. Az utómunka szempontjából kedvező volt, a szereplők és a stáb dolgát viszont nehezítette, hogy esős időben, éjszaka kellett felvenni a kültéri jeleneteket.

Spongyabob és a CNN is sztár a gyerekeknél
Nemcsak szórakoztató tartalmakra kerestek rá a gyerekek a nyáron, legalább olyan érdeklődést mutatattak a hírportálok iránt. Szívesen kutakodtak az online vásárlási lehetésegek között, és nem ritkán kerestek rá felnőtt tartalmakra is. Ahol a szülők nem blokkolták ezeket előre, ott bizony meg is találták – derült ki egy nálunk is működő, jól ismert nemzetközi kiberbiztonsági vállalat kutatásából.

Az írók azonban egytől egyig kitartóan küzdöttek az elemekkel, és sokadszorra is újrajátszották a rendező által kért akciókat.

– Az írókat a legtöbben pulóveres, különc figurának képzelik, akik egész nap a szobában ülve püfölik a billentyűzetet. Azért örülünk a szereplésnek, mert így is megmutathatjuk, hogy a szellemi munka mellett mennyire fontos a testmozgás, ami azon túl, hogy az egészségünknek is jót tesz, az íráshoz is energiát és inspirációt ad – mondta Kukorelly Endre, a Magyar Íróválogatott csapatkapitánya.

A kampány indulása alkalmából az írók a sportbolttal közösen egy játékot is indítanak az interneten, amelyben a legkreatívabb szurkolói rigmusokat keresik. A legjobbnak ítélt alkotásokat közönségszavazásra bocsátják, ennek győztese pedig egy, az Íróválogatott tagjai által dedikált focilabdát és nagy értékű vásárlási utalványt kap ajándékba.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!