Facebook hozzászólás

Alföldi büszke rá, hogy egyenes tudott maradni

Alföldi keménykezű rendező, még Törőcsik Marit is szigorúan csendre intette, és leültette a helyére, mikor a legendás színésznőnek egy próbán beszélgetni támadt kedve. Alföldi Róbert és Szily Nóra lebilincselő pódiumbeszélgetésének Kazincbarcikán, az Egressy Béni Művészeti Központ vendége voltak tanúi. 

Alföldi Róbert először arról mesélt, hogy egy kicsiny zsákfaluban nevelkedett a nagyszülei és dédnagymamája védőszárnyai alatt.

Alföldi Róbert, Kép: sajtóanyag
Alföldi Róbert, Kép: sajtóanyag

– A tanáraimnak köszönhetem az élethez való hozzáállásomat, azt, hogy ha ma találkoznék fiatalkori önmagammal, nyolcvan százalékban békében lennék vele – emlékezett a gyerekkorára Alföldi. Mint mondta, már kamaszként tudta, hogy mivel szeretne foglalkozni, és vállalja, hogy egész életében csak magának akart megfelelni.

Öregasszonynak hívta Törőcsik Marit

Rendezőként, direktorként mindig megadta a tiszteletet a kollégáinak, de a színpadon az és úgy történt, amit ő elképzelt.  Ezzel kapcsolatban egy anekdotát is megosztott a közönséggel. Eszerint Törőcsik Mari nagyon szeretett trécselni, Alföldi egyszer próba közben rászólt, hogy „az öregasszony leül.” És a legendás színésznő, Törőcsik Mari sértődés nélkül teljesítette az utasítását.

Amikor Szily Nóra megemlítette Alföldi Nemzeti Színházból való dicstelen távozását, az exdirektor azt mondta: emiatt nincs tüske a szívében. Büszke rá, hogy egyenes ember tudott maradni, és bele tud a tükörbe nézni.

Dobó Katának messzire el kellett mennie
Javában zajlanak a Dobó Kata rendezésében készülő romantikus vígjáték, a Kölcsönlakás utómunkálatai. Ennek fontos állomásaként nemrég kiválasztották a film zeneszerzőjét, aki szimfonikus zenével kísért, a klasszikus hollywoodi filmzenei tradíciókat továbbvivő, a produkció karaktereire, humorára és érzelemdús cselekményére komponált zeneművet készít az alkotáshoz.

Nem tudatosan vált ellenállóvá, egyszerűen csak kimondja a véleményét, amiről úgy gondolja, jelenleg kisebbségben van. Alföldi elárulta, hogy otthonában mindenféle műtárgyakat gyűjt, tele van a lakása festményekkel, kerámiákkal, szobrokkal. Másfél évre előre pontosan tudja, mikor mit fog majd csinálni, de ki tudja pihenni magát, hiszen képes utazás közben bármikor elaludni.

Az ország túlsó feléből is jöttek

– Büszke vagyok a Kolorakadémia nevű programsorozatra. A sikert jelzi, hogy legutóbb még az ország túlsó feléből, Szombathelyről is eljöttek Alföldi Róbert rajongói, hogy élőben lássák, hallják őt, hogyan gondolkodik, vélekedik a világ dolgairól – mondta Szitka Péter kazincbarcikai polgármester, a rendezvény ötletgazdája.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 141

HÍREK

1 / 1 131

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!