Facebook hozzászólás
208

Álla a bál a cirkuszban

Artista Bált rendez a Magyar Cirkuszigazgatók Egyesülete és az Artistaművészek illetve a Cirkuszi Dolgozók Szakszervezete a Fővárosi Nagycirkuszban. A régi hagyományokat felelevenítve sok év kihagyás után ma ismét ünnepelnek a művészek és családtagjaik. A jövőben minden februárban újra megrendezik majd a manézsos mulatságot. 

– Jövőt építeni csak a múlt tiszteletével lehetséges. A cirkuszművészet megújításával a hagyományok tisztelete és felelevenítése a feladatunk, s egyébiránt bálozni, találkozni, farsang idején összejönni jó, szép hagyománya volt hajdan az artista közösségnek – mondta el Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az MTI-nek.

Agustín Viglione és buborékai a Fővárosi Nagycirkusz porondján, Fotó: Urbán Ádám
Agustín Viglione és buborékai a Fővárosi Nagycirkusz porondján, Fotó: Urbán Ádám

Mint hozzátette, az artistatársadalom összetartó, egymást segítő közösség, régen az utazó cirkuszok a szezonra indulás előtt szívesen találkoztak, ünnepeltek együtt.

100 éve él köztünk az angyal
A családtagok mellett az artistaművészek közössége is köszönti Elza mamát, aki száz évvel ezelőtt cirkuszos kocsiban született és ma is ott él.

Utoljára az 1990-es évek elején rendeztek Artista Bált, és bár 2008-ban tettek egy kísérletet külső helyszínen a hagyomány felélesztésére, ez nem járt sikerrel

– A farsang jegyében minden év februárjában meg fogjuk rendezni ezt a találkozót. Olyan cirkuszról álmodunk, mely találkozóhelye, otthona valamennyi magyar artistának – mondta az igazgató.

Amikor a tudás meghajlik a csoda előtt
A Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézetének jótékonysági gálaműsorán nemcsak a kicsiket, hanem a tudományos élet neves képviselőit is varázsbuborékok repítették el a csodák birodalmába. A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsorának sztárja Agustín Viglione héliummal teli szappanbuborékai nemcsak létükkel kápráztatták el a Magyar Tudomány Ünnepe záró eseményének résztvevőit, hanem azt is jól igazolták, hogy az emberi szorgalommal, leleménnyel és hallatlan türelemmel végrehajtható csodák legnemesebb szimbóluma az artistaművészet.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!