Facebook hozzászólás
817

Álomvédők májusa

Májusban országos premierrel érkezik a Moncsicsi, a Go Diego! Go!, debütál a Lexi és Lotti valamint a Lengemesék az MTVA gyermekcsatornáján, az M2 kínálatában.

Moncsicsike, Kép: MTVA
Moncsicsi, Kép: MTVA

Erőszak- és reklámmentes tartalmat kínál a gyermekeknek. 19.35-től már futnak a Moncsicsik. A most indult sorozat CGI animációval készült, a figurák eredeti megjelenéséhez igazodva. Mivel sok kisgyermek alszik ezekkel a figurákkal, különleges történetet találtak ki az alkotók, miszerint a moncsicsik az álomvédők, ők küldik a vidám, boldog álmokat a gyerekeknek.

Május ötödikétől hétvégenként 13.10-től, a Lengemesék 7-7 perces epizódjai érkeznek Berg Judit, József Attila-díjas író tollából. Hogy kik a lengék? A nádas nyugalmának őrzői, az ott élő állatok védelmezői. Testük alig nagyobb, mint egy pitypang bóbitája, a bőrük éppen olyan zöld, mint a nádas, hajuk pedig kócos barnán vagy zölden lobog a szélben…

Május kilencedikétől Dóra a felfedező unokatestvérével, Diegoval találkozhatnak a fiatalok minden hétköznap a délután 16.35-től. A Go Diego! Go! részeiben megismerhetik a nézők a megmentésre szoruló dzsungel állat- és növényvilágát. A gyerekek játékosan sajátíthatják el az angol kifejezéseket.

A Lexi és Lotti – Megbízható detektesók című mese május tizedikén debütál a csatornán az Új Barátod sávban 18.50-től. Lexi és Lotti, az ikertesók szívesen segítenek a szüleiknek állatokat gondozni az Almavölgyi Állatkertben. Ők a megbízható detektesók. Ha a városkában vagy az állatkertben valami bűntényt kell megoldani, ők az elsők, akik nyomozni kezdenek. Mindenki tudja, hogy „két fej jobb, mint egy”!

Jó szórakozást!

Utazás a szempillám mögött
Csukás István 40 éve írt, a fővárosban még sohasem játszott regényének új színpadi feldolgozását mutatja be a Zichy Szín-Műhely. Az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejáték budapesti ősbemutatója május 10-én lesz a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központban. A művészeti koncepciójáért 2017-ben Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett Zichy Szín-Műhely ezúttal a magyar gyermekirodalom népszerűsítését tűzte ki célul. A kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb hatású nyelvteremtője, generációk legnagyobb mesélője, Csukás István sok műfajú életművének egy kevésbé ismert zenés mesejátékát az író szakmai támogatásával állítják színpadra, hogy az ifjúság megismerje Mirr-Murr, Pom Pom, vagy Süsü, a sárkány halhatatlan mesefiguráit teremtő hihetetlenül termékeny szerző csodálatos világát.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!