Facebook hozzászólás
344

Amikor a tudás meghajlik a csoda előtt

A Semmelweis Egyetem Pető András Pedagógiai Intézetének jótékonysági gálaműsorán nemcsak a kicsiket, hanem a tudományos élet neves képviselőit is varázsbuborékok repítették el a csodák birodalmába. A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsorának sztárja Agustín Viglione héliummal teli szappanbuborékai nemcsak létükkel kápráztatták el a Magyar Tudomány Ünnepe záró eseményének résztvevőit, hanem azt is jól igazolták, hogy az emberi szorgalommal, leleménnyel és hallatlan türelemmel végrehajtható csodák legnemesebb szimbóluma az artistaművészet.

Nem lenne igazságos, ha nem emlékeznénk meg a műsor további vendégeiről: az emberi helytállás példaképéről, Makrai Katalinról, Kató Béla püspökről és Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, érdemes művészről, akinek szopránja ezerféle árnyalatban szólalt meg. Egyszer volt kislányosan könnyed és naiv, nagy szenvedéllyel zendült meg, máskor ízléssel volt naturalisztikus. Az est lendületét Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a gálaműsor házigazdája tette zökkenőmentessé.

Agustín Viglione és buborékai a Fővárosi Nagycirkusz porondján, Fotó: Urbán Ádám
Agustín Viglione és buborékai a Fővárosi Nagycirkusz porondján, Fotó: Urbán Ádám

A Pető Intézet évtizedek óta hagyományosan csatlakozik az MTA által szervezett Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozatához. Ebben az évben az idei mottó elfogadása mellett a névadó Pető András halálának 50 évfordulójához csatlakozva az életművét tette a tudományos diskurzus középpontjába.

Civil szervezeteket támogat a skót whisky
Négy civil szervezet részvételével indul a The Famous Grouse idei jótékonysági kampánya. A márka Facebook-oldalán meghirdetett pályázaton a közönség szavazatai dönthetik el, hogy a színházi és közösségi térként funkcionáló Jurányi Házat működtető FÜGE, a környezetvédelmi felelősségvállalásra buzdító JÖN Alapítvány, a sérült madarak gyógyítását célul kitűző Madárkórház Alapítvány, vagy a mozgássérültek számára programokat szervező Mozduljunk ki! Egyesület kapja a „Méltán Híres Civilek” címmel járó félmillió forintos támogatást.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!