>
Facebook hozzászólás

SEVELED

Amikor minden a feje tetejére áll

Érkezik az év leghazudósabb vígjátéka Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével. A legszélesebb közönségnek szóló komédia a mai fiatalok párkapcsolati vívódásait dolgozza fel a rendezőre jellemző humoros, könnyed formában. Jókat fogunk nevetni – magunkon is!

Mészáros Béla, Tenki Réka, Seveled filmkocka, Kép: sajóanyag
Mészáros Béla, Tenki Réka, Kép: sajóanyag

December 5-én landol az év leghazudósabb vígjátéka a hazai mozikban. A Seveled történetének középpontjában Gergő (Mészáros Béla) áll, akinek súlyos szívbeteg édesanyja, Emma néni (Básti Juli) halálos ágyán csak egy dologra vágyik: egy unokára.

Seveled, Tenki Réka és Básti Juli, Kép: sajtóanyag
Tenki Réka és Básti Juli, Kép: sajtóanyag

Hogy boldoggá tegye a mama utolsó óráit, Gergő beviszi hozzá az ex-sztriptíztáncos, öthónapos terhes szomszédját, Sacit (Tenki Réka), és azt hazudják, hogy a lány az ő gyerekét hordja a szíve alatt. A történet akkor kezd bonyolódni, amikor az anyuka hirtelen gyógyulni kezd, a fiataloknak pedig tovább kell játszaniuk a szerelmespárt.

Tenki Réka,Seveled, Kép: sajtóanyag
Tenki Réka, Kép: sajtóanyag

− Saci személyében  egy szeleburdi, flúgos lányt alakítok, aki a történet szerint öt hónapos terhes, így a forgatás alatt végig műpocakot kellett viselnem, ami ugyan nehezített a munkán, mégis nagyon izgalmas kihívás volt − árulta el Tenki Réka. Vele ellentétben Mészáros Béla az általa megformált karaktert jóval közelebb érezte magához.

− Minden férfi életében eljön az a pont, amikor fel kell nőnie, és felelősséget kell vállalnia a saját életéért, le kell győznie az elköteleződéstől való félelmeit. Ez természetesen nálam sem volt másképp. Gergő olvasatában a Seveled ennek az útnak a végigjárásáról szól – jellemezte szerepét a színész.

 

A film humoros formában dolgozza fel a mai fiatalokat leggyakrabban érintő kérdéseket: a szülőkről való leválás, a párkeresés és a gyermekvállalás nehézségei mind olyan témák, melyekkel találkozhatunk a vígjátékban.

− A humornak köszönhetően a komolyabb kérdésekről is könnyedén tudunk mesélni filmben, ami nem jelenti azt, hogy elviccelnénk azokat. Fantasztikus színészekkel dolgozhattam együtt, akikkel nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk, és rengeteget nevettünk a felvételek közben – árulta el Orosz Dénes.

Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Sevelled filmkocka, Kép: sajtóanyag
Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Kép: sajtóanyag

A rendező a legjobb magyar színészek több generációját hívta meg a film mellékszerepeire is. Bodrogi Gyula, Cserhalmi György, Mátray László, Mészáros Máté, Molnár Áron, Ónodi Eszter, Pogány Judit és Rezes Judit is látható lesz a korunk párkapcsolati bajait, örömeit és botrányait feltérképező, önfeledt romantikus vígjátékában.

Brit segítséggel tért haza a magyar külügyminiszter és neje

Scitovszky Tibor portre főcím, Kép: sajtóanyag
Scitovszky Tibor portré, Kép: PParchív

Hetvenhárom év elteltével, brit segítséggel visszakerült Budapestre László Fülöp (Philip de László) világhírű magyar-brit festőművész két alkotása, a Scitovszky Tibor egykori magyar külügyminisztert és feleségét, Hódosi Hannát ábrázoló képpár, amelyeket a Brit Kormány Művészeti Gyűjteménye vásárolt meg a Christie’s Aukciósház 2019 tavaszi árverésén New Yorkban. A festmények egy kori otthonukat, a mai budapesti brit nagyköveti rezidencia falait díszítik.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Süss fel nap, fényes nap, …

Elkezdődött a december, és ezzel együtt ránk tört a tél is! A markáns front mögött sarkvidéki levegő zúdult be a…

Együnk kevesebb csomagolást!

Élelmiszerekkel kapcsolatba kerülő anyagokból majd fél kilogrammot eszünk – és most nem a…
1 / 1 508

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

Receptek

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!