Facebook hozzászólás
585

Angyali pasi

Ma lenne 91 éves Ivanhoe, James Bond, Simon Templár, alias Sir Roger Moor. Leggyakrabb magyar hangja Láng József. Filmjeit elég korán nálunk is engedték vetíteni, imádták a hölgynézők. Egy ország ült a képernyők előtt, amikor kezdődött az Angyal!

Sir Roger Moore, Kép: wikipedia
Sir Roger Moore, Kép: wikipedia

Karrierje kezdetén dolgozott grafikusként, fotómodellként, filmstatisztaként. Cambridge-ben kezdte a színész pályáját. 1945-ben a tiszti iskola elvégzése után a Szórakoztató Szolgálat színésze lett. 1952-től Hollywoodban filmezett. 1956-tól a BBC tévésztárja. Leghíresebb szerepei: az Ivanhoe c. sorozat, Az Angyal sorozatban a címszereplő Simon Templar, a Minden lében két kanálban Lord Brett Sinclair (Tony Curtis partnereként), és hét alkalommal James Bond. A James Bond-filmek (1973–1985) után már nemigen szerepelt emlékezetes filmben vagy alakított maradandót. Svájcban és Dél-Franciaországban élt. 1991-től a UNICEF különleges nagykövete volt. 1999-ben az angol királynő lovaggá ütötte. Utoljára 2016-ban szerepelt filmben, egy rövid epizódszerepben tűnt fel a magyar-angol koprodukcióban készült Jutalomjáték című filmben.

Négyszer nősült, három gyermeke született, mindhárom a harmadik feleségétől, Luisa Mattiolitól. 89 évesen rákbetegségben hunyt el.

(Forrás: wikipedia, lm)

Angyali segítség
Világszerte hagyományosan június első hetében tartják a Szívritmus Hetét, amely a szívritmuszavarokra, azok okaira és kockázataira hívja fel a figyelmet. Az idei hét mottója: „Ellenőrizd a saját szívritmusodat!” Ezúttal a Szívritmus Hetét a szervezők a nemrég elhunyt kiváló színész, Roger Moore emlékének is ajánlják, aki szívritmuszavarának felfedezése óta számos alkalommal támogatta a szívbetegségekkel kapcsolatos felvilágosító kampányokat.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!