Facebook hozzászólás
638

Angyaltrombita

Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta a Magyar Posta 2017-es karácsonyi bélyegét. A jókívánságok postára adásához használható újdonság Értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg. 

Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben, aranyszínű fólia felhasználásával készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen angyal, a borítékon karácsonyfa, az alkalmi bélyegzőben pedig csengettyű motívuma látható egységes ornamentikus stílusban. Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta.

Karácsonyi bélyeg, 2017, Kép: Magyr Posta
Karácsonyi bélyeg, 2017, Kép: Magyr Posta

Karácsonykor ünnepli a keresztény világ Jézus Krisztus születését és azt az örömhírt, hogy az ember újra otthon érezheti magát abban a világban, amelyet Isten megjelenésével megszentelt. A bélyeg stílusa, a választott szín és motívumok ezt az örömhírt fejezik ki, melyet a kiadvány megvásárlásával, használatával, gyűjtésével és ajándékozásával mindenki megoszthat szeretteivel, barátaival és ismerőseivel.

Ünnepi boríték karácsonyra, Kép: Magyar Posta
Ünnepi boríték karácsonyra, Kép: Magyar Posta

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen elhelyezett képi elemek, a különlegesen illusztrált vonalkód és az ünnepi feliratok teszik még érdekesebbé, melyek egy része a kisívhez kapcsolódó ívszélen is megtalálható.

Újabb zsinagógák kaptak bélyeget
A győri és a pécsi zsinagóga oltára és belső részletei szerepelnek a Magyar Posta magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozatának idei kiadásán. A két címletből álló bélyegsoron, illetve az alkalmi borítékokon jellegzetes díszítő elemek láthatók. Nagy Péter bélyegtervező grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!