Facebook hozzászólás
515

Anno az én tévém

Gyakorlatilag Endrei Judit helyére érkeztem a szegedi tévébe a szolnoki rádióból akkor, amikor ő meg „beköltözhetett” a Szabadság térre. Annak idején ugyanis ebben a szakmában volt – mondjuk így – szamárlétra! Bizony sok-sok tanulás útján lehetett előbbre lépni. A legkiválóbb vidéki újságírókból lehetett például nagyszerű híradós, mint példál Bayer Icából! Milyen vicces, a szolnoki rádióba pont Bayer Ica helyére kerültem, amikor meg ő ment  a Szabadság térre… Szóval ez már történelem! Erről a tévés életről ír most Endrei Judit!     

„Még ma is örömmel gondolok vissza a Magyar Televízióban töltött 22 évem minden pillanatára, amely egybeesett a televíziózás aranykorával. Boldog vagyok, hogy ennek a korszaknak részese lehettem. Az én televíziómról szól ez a könyv, így sok érzelemmel idézem vissza életemnek ezt a szakaszát. A visszaemlékezéshez saját emlékeimen, interjúimon kívül, segítségül hívom újságíró kollégák korabeli írásait, interjúit is, így lesz teljes az én szubjektív emlékezetem.” Ezt írja Endrei Judit hivatalos facebook-oldalán, amikor figyelmünkbe ajánlja most megjelent könyvét . 

Endrei Judit, Kórodi Gábor, Kép: wikimedia
Endrei Judit, és ha jól emlékszem Kórodi Gábor, akivel rengeteget dolgoztunk együtt, remek kollégám volt! Kép: wikimedia

Aki egy kicsit is szereti ezt a műfajt, vagy szeretne tanulni valamit a szakmáról, érdemes elolvasni a könyvet! Részermről – még pluszban – egy randit javasolnék! November 7-én este hatkor, a filmes HÁZban, a IX. kerület Ráday u. 31/k. alatt személyesen is találkozhattok az egykori műsorvezetővel, bemondónővel… A kérdező Babiczky László rendező lesz!

Kacsintsunk vissza a múltba! Nekünk van mire visszagondolnunk! És Hofi Gézának is minden mondata igaz – minden a mai napig!…

Női hősök, sorsfordító döntések – videókkal!
November 7-9. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatják be az Európai Parlament filmművészeti díjára, a LUX filmdíjra jelölt döntős filmeket az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának szervezésében. A versenyben lévő, változatos műfajú műveket a díj hagyományaihoz híven összeköti az európai identitás sokrétű kérdésköre és az aktuális, mindannyiunkat érintő társadalmi jelenségek érzékeny ábrázolása. Látható lesz a menekültkrízishez új, eredeti szemszögből közelítő Styx, az egyéni életút és történelmi felelősség összefüggéseit kutató, személyes hangvételű dokumentumfilm, A másik oldal, és a Cannes-ban debütált, eredeti formai megoldásokkal dolgozó, fanyar humorú fekete komédia, az Izlandi amazon. A vetítésekre a belépés díjtalan, jegyeket az Európai Parlament Kapcsolattartó Irodájának Facebook-oldalán lehet nyerni egy rövid kvízjáték kitöltésével.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!