Facebook hozzászólás
234

Antik Enteriőr 2001 a Műcsarnokban

November 22 és 25 között kerül megrendezésre az Antik Enteriőr Régiségkiállítás a Műcsarnokban (XIV. Dózsa György út 37.). Az idei kiállítás a nyolcadik lesz, amit a Partner’s 2000 Kft. rendez meg. Galambos Sándor és Tausz Ádám a kiállítást szervező cég tulajdonosai és ügyvezetői, a rendezvény révén bemutatkozási és értékesítési lehetőséget teremtenek a műkereskedőknek.

A műgyűjtők, befektetők és érdeklődők számára alkalmat ad a vásár a kínálat áttekintésére. A tematika évek óta változatlan, minden műtárgycsoport képviselteti magát és megvásárolható a rendezvényen: Bútorok, csillárok, lámpák, ékszerek, érmék, értékpapírok, fegyverek, fenyőbútorok, festmények, hangszerek, könyvek, órák, porcelánok, szobrok, technikai régiségek, textíliák, vallási tárgyak. Ezúttal is az Inter-Európa Bank Rt. támogatja a kiállítást. 50 kiállító képviselteti a szakmát. Idén is érkezik külföldi kiállító, a SOGA Aukciósház. Közép-Európa egyik legrangosabb régiségvásárává nőtte ki magát a rendezvény. A budapesti piacvezető árverezőházak közül hét nagy vesz részt a vásáron.

A Kieselbach Galéria kiemelten kezeli a kiállítást, a BÁV Rt. már az első alkalom óta résztvevő, míg a Nagyházi Galéria és a Belvárosi Aukciósház kis szünet után újból kiállítóként jelenik meg. A kisebb galériák közül kint lesz a keleti műtárgy kereskedő Moró Antik, a modern Erdész és Menshikoff Galéria, a Magyar-Francia Galéria, a Nemes Galéria, a Premier Antikvitás és a Pannon Antik. Az Antikváriumok közül a Pendragon, az Opera és a Mike és Tsa. képviselteti a szakmát.

A szervezők arra számítanak, hogy a tavalyi 15 ezer fős nézőcsúcs meg fog dőlni. A Nagyházi Galéria felajánlotta Boldizsár István: Nagybányai táj című festményét a sorsolásra, amelyet a látogatók között fognak kisorsolni.

Nem marad el a könyvpremier sem. Idén a Geomédia Kiadó gondozásában jelenik meg a Klasszikus és Modern című kiadvány. A kiállítás csütörtök és szombat között 10-19, míg vasárnap 10-18 között látogatható. (ArtNet)



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!