Facebook hozzászólás
287

Aranyhal Mesefesztivál

Sárkányok, varázslók, manók, lovagok és királylányok kelnek életre február 2-án, szombaton a budapesti Savoya Parkban. Az ingyenes Aranyhal Mesefesztivál a játékon túl a segítségnyújtásról is szól. Az óriás kívánságfalra óvodák, iskolák, civil szervezetek is felírhatják a kéréseiket. A legötletesebb, legfontosabb kívánságokat 300.000 forint összértékben teljesítik a Scherer Péter színművész által vezetett zsűri döntése alapján.

Egész napos, ingyenes programokkal várja a családokat február 2-án, szombaton 10 és 18 óra között a budapesti Savoya Park. Az Aranyhal Mesefesztiválon a szórakozáson túl a kívánságok is teljesülnek. A bevásárlóközpontban február 2-ig egy óriás kívánságfalra bárki felírhatja, hogy mire vágyik, esetleg hogy kit és mivel szeretne meglepni. Eséllyel indulhat például egy óvoda, amelynek pokrócokra vagy fejlesztő játékokra van szüksége, esetleg egy civil szervezet, amely irodai felszerelést szeretne a munkájához. A kívánságfalon ajánlani is lehet olyan intézményt vagy szervezetet, amelynek jól jönne a segítség. Az üzeneteket rövid indoklással, névvel és telefonszámmal kell feltüntetni. A legjobb, legötletesebb kéréseket a Savoya Park 300.000 forint összértékben fogja teljesíteni annak tükrében, hogy mekkora szükség van rá. Az aranyhal döntését egy háromtagú zsűri segíti, amelyet Scherer Péter színművész vezet.

– A gyerekektől és a fiataloktól rengeteg inspirációt kapok, és az ilyen élmények azért fontosak, hogy felnőttként is megőrizzük a bennünk élő gyereket. Remélem, hogy az Aranyhal Mesefesztivál zsűrijével hasznos és izgalmas kérésekről dönthetünk majd – mondta Scherer Péter.

A győztesek nevét március elsején hirdetik ki a Savoya Park honlapján és facebook-oldalán.

Az Aranyhal Mesefesztivál február 2-án, szombaton 10 és 18 óra között a gyerekek és szüleik öt állomásból álló kalandtúrán vehetnek részt, amelynek célja, hogy legyőzzék a sárkányt és megmentsék a királylányt. Az ügyességi játékok a Vártoronyból indulnak, majd a feladatok a Banya-tanyán, a Manók völgyén és a Barlang labirintuson át Sárkányföldén érnek véget. Útjuk során a játékosok a jóságos boszorkánnyal varázsfőzetet kotyvasztanak, átkelnek a mesebeli mocsáron, és ha megtalálják az elveszett varázskardot, már könnyedén legyőzhetik a sárkányt. A kalandtúra mellett a kisebb és nagyobb gyerekeket arcfestés, valamint ügyesség – és készségfejlesztő játékok, például bolygókereső, gólyakelepelő és bohóchinta is várja a mese játszótéren.  A kalandtúra teljesítéséért és a sárkány legyőzéséért cserébe a gyerekek ajándékot kapnak a CukorLabortól, amely az egészséges életmódot népszerűsíti cukormentes édességekkel. Az alapítvány tapasztalatai szerint sajnálatosan nagy a cukorbeteg gyerekek száma, sok szülő pedig ezt megelőzendő egyáltalán nem, vagy csak ritkán ad édességet a kicsiknek. Az Aranyhal Mesefesztivál délutánján az érdeklődők kipróbálhatják, hogyan lehet cukormentes édességet, például nyalókát készíteni. Az Aranyhal Mesefesztivál valamennyi programja ingyenes.

 

Részletek:

www.savoyapark.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!