Facebook hozzászólás

ÚJSÁGÍRÓI ELISMERÉS

Aranyos aranytollas a „baloghmari”

Életműdíjas lett a Magyar Televízió első női riportere, ahogy az egész ország ismerte, a „baloghmari”. Az Aranytoll adományozását a MÚOSZ Elnöksége és választmánya 1978-ban határozta el. A több évtizedes újságírói pályafutásuk alatt kiemelkedő és érdemes munkát végzett, elsősorban a nyugdíjas kollégák részére, életművük elismeréseként. A tavasz első napján Balogh Máriát köszöntjük!

Balogh Mária laudációját Bakos László írta.

Balogh Mária, Kép: pp/archív
Balogh Mária, Kép: pp/archív

Az újságíró szakmát Pécsett kezdte. Indulása nem volt nehézségektől mentes, de kitartásával elérte áhított célját. Számtalan élő helyszíni közvetítés, riportfilm fűződik a nevéhez. A legnagyobb figyelmet azonban Ebédszünet című, rendszeresen jelentkező riportműsora váltotta ki. Gyárak, üzemek munkásaival beszélgetett mindennapjaikról a kamera előtt – tükröt tartva a hatalomnak – is. „Felsőbb körökben” sokszor magasra csaptak az indulatok, ez azonban nem ingatta meg, riportalanyai amúgy is „megvédték”.

Aranytoll-díj

Aranytoll, Kép: Pólya Dávid/ MÚOSZ MÚOSZ
Aranytoll, Kép: Pólya Dávid/ MÚOSZ MÚOSZ

Az aranytollakat az erre a célra létrehozott bizottság, az Aranytoll Bizottság javaslata alapján, az Elnökség ítéli oda évente. A díjak minden év március 15-én, a Magyar Sajtó Napján adják át ünnepélyes keretek között.

A Magyar Televízió méltatlanul bánt el vele, távozásakor el sem búcsúztatták. 1972-ben SZOT-díjjal jutalmazták. 2004-ben a Közmédia kiválósága, a Magyar Televízió Örökös tagja, 2013 óta a MÚOSZ Tiszteletbeli tagja kitüntető cím birtokosa.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Ásó, kapa, nagyharang – helyett az Égig érő fű

Most is bejött: a kevesebb több. Nagyon kevés időt tudunk otthon tölteni, de olyankor olyan jól esik kiülni a…

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!