Facebook hozzászólás

A MINDENKIHEZ SZÓLÓ KÖNYV

„Az embernek csak egy élete van…”

Megjelent Bálint György különleges életrajzi kötete. Bánó András közreműködésével született meg az ország Bálint gazdájának egyedülálló életrajzi könyve, melyben száz évének bölcsességével mesél családról, hazaszeretetről, a munka öröméről, mi pedig végre bepillantást nyerhetünk élettörténetének eddig számos, el nem mondott fejezetébe. Bemutató a Pozsonyi Pikniken!

Megjelent Bálint György különleges életrajzi kötete. Bánó András közreműködésével született meg az ország Bálint gazdájának egyedülálló életrajzi könyve, melyben száz évének bölcsességével mesél családról, hazaszeretetről, a munka öröméről, mi pedig végre bepillantást nyerhetünk élettörténetének eddig számos, el nem mondott fejezetébe.

Bánó András, Bálint György könyve, Kép: Lettner Krisztina
Kép: Lettner Krisztina

„Az embernek csak egy élete van. Én világéletemben a földeken szerettem igazán dolgozni. Ugyanakkor barátaim azzal érvelnek, hogy amit újságíróként, tévésként, könyvek írójaként létrehoztam, abból sokkal több haszna lett az országnak, mintha földet művelő ember maradtam volna. Ez egy örök vita volt – és maradt is.”

Bálint György

Vajon mi a hosszú élet titka? Ha a 100. születésnapját ünneplő Bálint Györgytől, az ország „Bálint gazdájától” kérdezzük, nem számíthatunk az ilyenkor szokásos válaszokra. A hivatásos és az amatőr kertészek százezreinek mentora ebben a különleges önéletírásban arról mesél, hogyan élte túl a munkaszolgálatot és a mauthauseni haláltábor borzalmait; milyen következményei voltak annak, hogy kuláknak nyilvánították; mit érzett, mikor közölték vele, nincs szükség a tízezrek kedvencévé vált Kedves Húgom! címet viselő kertészeti tanácsadó rovatára; miként tette túl magát azon, hogy megszűnt a számára országos ismertséget hozó tévéműsor, az Ablak. Bálint gazda aprólékos részletességgel veszi sorra élete fontos eseményeit, miközben az átélt szenvedések és megpróbáltatások miatt soha senkit sem hibáztat. Egy százéves ember szavára mindig érdemes odafigyelni, Bálint György esetében ez különösen igaz, hiszen hosszú élete során emberpróbáló időket, sorsfordító éveket is megélt.

„Több mint negyvenéves újságírói pályafutásom egyik legnagyobb ajándéka, hogy közelről megismerhettem Gyuri bácsit, és lejegyezhettem megindító életútjának megannyi történetét.”

Bánó András

A könyv bemutatóját szeptember 7-én 10:30-kor, a Pozsonyi Pikniken tartják a Helikon standjánál!

 

 

Számomra megtisztelő, hogy e módon adhatok hírt az eseményről. Mind Gyuri bácsi, mind Bánó Andris egykori munkatársaként annyit teszek hozzá, hogy az a csodás kis madáretető, amit az egyik Ablak adás után megkaptam ajándékba Gyuri bácsitól, mind a mai napig szolgája a cinkéket a szüleim kertjében Szolnok mellett, Zagyvarékason – az édesanyám nagy örömére!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!