Facebook hozzászólás

Az Ország Nyuszija ismét gyönyörűt alkotott

Európa legjobb tojásdíszítője, Zsigóné Kati népi iparművész különleges strucctojást készített meglepetésként az idei húsvétra. A nagy értékű, heteken át készült alkotás ritkán alkalmazott technikával, faragással és virágmotívumokkal van díszítve.

Zsigóné Kati népi iparművész évről évre csodálatos hímes tojásokkal kápráztatja el az embereket, 2016-ban azonban egy igazán különleges alkotással várja a húsvétot.
“Az idei meglepetésemet a legnehezebb technikával munkáltam meg, egy strucctojásba faragtam hagyományos virágmotívumokat. Mivel lelkesedéstől égve gyorsan alkotok, maga a faragás három hét alatt készült el, a tervezés is legalább ennyi időt vett igénybe. A tojáson az egyedi faragott motívumokon túl semmilyen szín sincs alkalmazva, eredetiségében nagyszerű” – mondta Zsigóné Kati.

A faragott tojást 600 ezer forintra becsülik Kép: sajtóanyag

A faragott strucctojás egy kifejezetten értékes műalkotás, 600 000 Ft-ra becsülik. Értékét növeli a virág motívum, a tojás természetessége, a szimmetria mely hagyományainkból merítkezik, a ritkán alkalmazott faragás, és az aki ezt létrehozta, ahogy Fábry Sándor is szólította: “Az Ország Nyuszija”.
Zsigóné Kati elárulta: az ilyen nagyobb értékű munkáit, többnyire gyűjtök és befektetők vásárolják. Szerencsésnek tartja magát, amiért még életében megérhette azt, hogy egyre többet érnek alkotásai.

Dubaiban is népszerűek Zsigóné Kati tojásai Kép: sajtóanyag

“A Tojásdíszítés Királynője”, a Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszáz fajta hímes tojást készít és nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal. Kati idén is szeretettel várja Kecskemétre az ország és a világ fiúit-férfijait húsvét hétfőn locsolkodni.

Mandulavirággal hívogató tavasz
Hamarosan itt a tavasz, virágba borul a természet. A Dél-Balatonra ez különösen igaz, ha a mandulafákról van szó. Hagyománnyá vált ugyanis, hogy a környékbeli pincészetek borászai megünneplik a mandulafa kora tavaszi virágzását. A dél-balatoni Pócz Pincészetnél idén is rendhagyó módon várják a tavasz beköszöntét.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Reggel az ízületek, délután a migrén okoz gondot

Úgy tűnik, átmenetileg megnyugszik az időjárás, de az időjárás-érzékenyek szervezete ebben az időszakban sem…

Fuccs a hétvégi kerti partinak! Ez szinte biztos!

Magassági hidegcsepp okoz hidegfrontot jellemző tüneteket! Ne várjunk a kánikulára, nem tér vissza a hétvégére sem,…
1 / 1 487

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 136

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!